Home cultuur Miguel Wiels stopt als componist bij K3: “Na 23 jaar, 248 liedjes en 22 albums tijd om iets anders te doen”
cultuur - mei 5, 2021

Miguel Wiels stopt als componist bij K3: “Na 23 jaar, 248 liedjes en 22 albums tijd om iets anders te doen”

Miguel Wiels stopt als componist bij K3: “Na 23 jaar, 248 liedjes en 22 albums tijd om iets anders te doen”

Componist Miguel Wiels zegende Vlaanderen met liedjes als “Oya Lélé”, “Kuma hé” en “Oma’s aan de top”, maar neemt nu afscheid van K3. “23 jaar, 248 liedjes, 22 albums. Het werd tijd om iets anders te doen”, zegt Wiels op MNM.  Beluister hieronder het gesprek met Miguel Wiels op MNM (en lees verder onder de video): Videospeler inladen… “Ik had het gevoel dat ik alles al een beetje had geschreven. Je kunt in je leven maar een maximaal aantal kreten verzinnen en ik denk dat ik nu aan mijn maximum zit.” (Lees verder onder de Instagrampost.) “Studio 100 zal moeten uitzoeken wie mij zal opvolgen”, zegt Wiels. “We hebben er goed over gepraat. Ik ben iedereen heel dankbaar. En nu kan ik me in de toekomst met andere dingen bezighouden. Het is niet omdat ik niet meer schrijf voor K3, dat ik stop met schrijven. Ik heb nog veel fantastische projecten.” Ik krijg nog steeds kippenvel wanneer ik “Heyah Mama” hoor Jan De Meuleneir – Photo News Oost-Vlaanderen Miguel Wiels over vertrek van Klaasje bij K3: “In het begin namen we haar op in ons gezin” wo 10 feb 11:37 Artikel van Radio 2 248 liedjes schreef Wiels dus voor K3. “Maar ik ben het trotst op “Heyah Mama”. Dat is een beetje cliché omdat dat de allereerste K3-hit was. Ik krijg nog steeds kippenvel wanneer ik dat lied hoor. Daarmee is het allemaal begonnen. Ik kan me die zomer nog zo herinneren, toen het ontplofte in Vlaanderen. Dat was allemaal dankzij dat ene liedje dat ik in een achterkamertje in het dorpje Beervelde heb geschreven.”

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *