Home Binnenland Kind en Gezin trekt vergunning onthaalmoeder in na vermoedens van druggebruik: “Zij zal nooit meer kinderen kunnen opvangen”
Binnenland - maart 29, 2021

Kind en Gezin trekt vergunning onthaalmoeder in na vermoedens van druggebruik: “Zij zal nooit meer kinderen kunnen opvangen”

Kind en Gezin trekt vergunning onthaalmoeder in na vermoedens van druggebruik: “Zij zal nooit meer kinderen kunnen opvangen”

Vorige week viel de politie binnen bij een vrouw uit Esen, bij Diksmuide, omdat er alarmerende meldingen waren binnengekomen van mensen uit de buurt. De meldingen gingen onder meer over huilende kinderen. Er waren drie kinderen in huis, tussen de 8 maanden en 3 jaar. Volgens de politie reageerde de vrouw zeer verward, en waren er aanwijzingen dat ze onder invloed was van cocaïne. Ernstige aanwijzingen Kind en Gezin trok de vergunning van de vrouw meteen in toen ze de informatie van de politie kreeg. “De feiten die de politie ons had meegegeven, waren ernstig genoeg om hier onmiddellijk een definitieve beslissing over te nemen”, zegt Nele Wouters van Kind en Gezin. “Dat betekent dat deze dame geen kinderen meer kan opvangen.” Als het onderzoek van de politie daadwerkelijk kan aantonen dat de vrouw onder invloed was, zal ze ook in de toekomst haar job niet meer kunnen uitoefenen.  “Als die dame later terug opvang wil organiseren, moet ze opnieuw een vergunning aanvragen. Dan moet ze ook aantonen dat ze over alle vergunningsvoorwaarden beschikt om opvang te kunnen organiseren en daar hoort onder meer een blanco strafblad bij”, aldus Wouters. Suikertekort Ook voor kinderdagverblijf Prutske bleken de aanwijzingen voldoende om de samenwerking met de vrouw stop te zetten. Zij zoeken nu naar een andere opvangplaats voor de kinderen. De vrouw in kwestie beweert dat ze een tekort aan suikers heeft en kort voor de inval van de politie was flauwgevallen. De politie onderzoekt de zaak intussen verder.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *