Home Binnenland Kardinaal Van Roey Instituut in Vorselaar viert laatste 50 dagen van het schooljaar: “Ze hebben al te veel moeten missen”
Binnenland - mei 3, 2021

Kardinaal Van Roey Instituut in Vorselaar viert laatste 50 dagen van het schooljaar: “Ze hebben al te veel moeten missen”

Kardinaal Van Roey Instituut in Vorselaar viert laatste 50 dagen van het schooljaar: “Ze hebben al te veel moeten missen”

Archiefbeeld ter illustratie. Coronacrisis Onderwijsveld roept op: “Organiseer 50 dagenviering voor zesdejaars” di 13 apr 09:03 Het Kardinaal Van Roey Instituut in Vorselaar viert samen met andere middelbare scholen een 50-dagenviering. Een initiatief van Vlaams minister voor Onderwijs Ben Weyts (N-VA). Dit alternatief geeft de leerlingen toch een leuke afsluiter van hun middelbare carrière. “De laatstejaarsstudenten hebben al te veel moeten missen. Zo kunnen ze het jaar toch op een manier van verbondenheid afsluiten”, vertelt pedagogisch medewerker An Van den Bergh in “Start Je Dag”. Bekijk hier ook de journaalreportage over de “laatste 50 dagen” vanuit het K. Van Roey Instituut in Vorselaar:  Videospeler inladen… Activiteiten De school organiseerde de afgelopen twee weken allerlei activiteiten en spelletjes voor de leerlingen. “We maakten om ter snelst torens, deden bottle flips, namen muziekvideo’s op en zoveel meer”, zegt Nathalie die in haar laatste jaar verzorging zit. “Dit jaar was zwaar voor ons. Altijd mondmaskers dragen is voor niemand fijn, maar een goede klassfeer maakt veel goed”. De uitslagen van die spelletjes worden nu nageteld en deze namiddag is de prijsuitreiking. Die gaat door op een groot domein in Vorselaar zodat iedereen ver genoeg uit elkaar kan zitten. Beluister hier het gesprek: Radio 2 Kardinaal Van Roey Instituut in Vorselaar viert laatste 50 dagen van het schooljaar

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *