Home Binnenland Homopaar uit Evergem is verbaasd na vraag om te poseren bij nieuw regenboogpad: “De gemeente erkent ons niet eens als vaders”
Binnenland - mei 14, 2021

Homopaar uit Evergem is verbaasd na vraag om te poseren bij nieuw regenboogpad: “De gemeente erkent ons niet eens als vaders”

Homopaar uit Evergem is verbaasd na vraag om te poseren bij nieuw regenboogpad: “De gemeente erkent ons niet eens als vaders”

De gemeente Evergem gaat maandag, naar aanleiding van LGBTQ-dag, een regenboogzebrapad inwijden. Zo willen ze aantonen dat de gemeente holebivriendelijk zijn. Voor de inwijding hebben ze aan Bastiaan Moulart en zijn man Lars Hoffmann gevraagd om te poseren met hun kinderen. De twee vinden de vraag hypocriet, omdat de gemeente hun vaderschap niet erkent.  “We gaan al een jaar stilzijgend door het leven, maar nu wordt er toch even aan onze haren getrokken”, zegt Moulart. Onduidelijke wetgeving Het paar liet zijn kinderen verwekken bij een Amerikaanse draagmoeder, en daarom zijn ze officieel illegaal in België. Federaal is er nog geen wet die het draagmoederschap in een duidelijke vorm giet, dus daarom moeten lokale besturen zelf een beslissing nemen. “Ambtenaren worden de dag van vandaag geconfronteerd met documenten over de hele wereld, dus zij moeten die documenten beoordelen en dat is eigenlijk een juridische beoordeling”, zegt professor Internationaal Familierecht, Jinske Verhellen. De onduidelijke wetgeving leidt vaak tot vreemde situaties. “In een aantal gevallen is die beoordeling te moeilijk”, legt Verhellen uit. “Zo moet de afweging gemaakt worden of het draagmoederschap in het belang van het kind is. Dan wordt gekeken of de procedures in het buitenland correct gevolgd zijn. En ambtenaren laten die beoordeling vaak over aan de familierechtbank.”

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *