Home Binnenland Chinees coronavaccin getest in Alken: “We zijn het eerste bedrijf in de wereld dat het vaccin gaat testen op z’n werking”
Binnenland - april 25, 2021

Chinees coronavaccin getest in Alken: “We zijn het eerste bedrijf in de wereld dat het vaccin gaat testen op z’n werking”

Chinees coronavaccin getest in Alken: “We zijn het eerste bedrijf in de wereld dat het vaccin gaat testen op z’n werking”

“Het is een Chinees-Amerikaans product dat nog nergens getest is, ook niet in China”, zegt Eric Buntinx van Anima Research. “Het is een vaccin dat op internationaal niveau en wereldwijd wordt getest. We verwachten eigenlijk weinig problemen want het is een vaccin dat gebouwd is op klassieke technologie. Die kennen we goed en daar hebben we over het algemeen weinig problemen mee. Wat wel belangrijk is, is dat het vaccin nog niet getest is op z’n werking. Dus we moeten nog voldoende bewijs leveren of het in de mens voldoende beschermt tegen COVID.” Meer dan 100 jaar ervaring “Het vaccin is niet gebaseerd op het adenovirus of het verkoudheidsvirus. Er wordt geen levend vaccin ingebracht maar wel proteïnen of eiwitten die een immuunreactie tegen het coronavirus zouden uitlokken”, gaat Buntinx verder. “We hebben daar al meer dan 100 jaar ervaring mee, dus het voelt als veilig aan. We weten alleen nog niet hoe effectief het is tegen het coronavirus. We zijn de eerste in de westerse wereld die dit vaccin gaat testen op z’n werking.”

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *