Home Binnenland Boswachter kan wolvin Noëlla met haar welpen fotograferen: “Minstens vier nieuwe welpen”
Binnenland - juni 14, 2021

Boswachter kan wolvin Noëlla met haar welpen fotograferen: “Minstens vier nieuwe welpen”

Boswachter kan wolvin Noëlla met haar welpen fotograferen: “Minstens vier nieuwe welpen”

Het Instituut voor Natuur- en Bosonderzoek (INBO) had eind mei al beelden kunnen maken van de welpen met wildcamera’s in het gebied. Maar daarop waren maar 2 welpen te zien. Maar boswachter Ernesto Zvar zag de wolf zaterdag en telde 4 welpen. “Op het moment dat ik de wolf zag, zag ik ook beweging in het hoge gras en ik heb 4 welpen kunnen tellen, maar het zou kunnen dat er nog meer zijn.’  Het was voor mij een topdag zaterdag Ernesto Zvar, boswachter Zvar is een van de boswachters die het leven van de wolven in Limburg mee in kaart brengt. “Als ik op ronde ga, heb ik ook altijd een camera naast me liggen. Dus ik was er min of meer op voorbereid. Maar het was natuurlijk een topdag voor mij, zaterdag.” Noëlla kreeg vorig jaar 5 welpen. 3 daarvan zijn wellicht nog in leven. “Maar van 1 van die 3 denken we dat die intussen weggetrokken is uit het gebied. “Er bestaat een Europese databank met DNA dat gevonden wordt als er bijvoorbeeld ergens schapen worden doodgebeten. Maar voorlopig komt die jonge wolf daar nog niet in voor. ” 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *