NU.nl Wissel kleurenschemaWissel kleurenschema , Ga naar de inhoud Net binnen Algemeen Economie Sport Tech Media en Cultuur Achterklap Shop Voorpagina Net binnen Populair Meer Minder Wissel kleurenschemaWissel kleurenschema , Games Reviews , Voorpagina Net binnen Meest gelezen Oorlog in Oekraïne Binnenland Buitenland Algemeen Politiek Video Podcast Weer Economie Klimaat Wonen Geld Werk Ondernemen Brexit Auto Aandelen Verkeer Sport Voetbal Formule 1 Scorebord Spellen Tech Games Reviews Achtergrond Media en Cultuur Films en series Muziek Boek en cultuur Media Achterklap Koningshuis TV gids Overig Kind & Gezin Dieren Eten en drinken Gezondheid NUcheckt Opmerkelijk Thuis Vakantie Wetenschap Regio Alphen a/d Rijn Amersfoort Amsterdam Arnhem Breda Den Bosch Den Haag Ede Eindhoven Groningen Haarlem Leiden Nijmegen Rotterdam Tilburg Utrecht Zeeland Zwolle Over NU.nl NUfolder NUshop Tickets , NU.nl heeft je steun nodig Je gebruikt een adblocker. Wij kunnen onze artikelen alleen gratis toegankelijk voor je maken dankzij advertenties. Wil je jouw adblocker voor ons pauzeren? Zo werkt het , Donderdag 30 juni 2022 | Het laatste nieuws het eerst op NU.nl , NS start proef met livebeelden vanuit treinen om aanranders te bestrijden 29 juni 2022 16:50 29-06-22 16:50 Laatste update: 4 uur geleden Update: 4 uur geleden 320 NUjij-reacties reacties Delen via Whatsapp Delen via Facebook Delen via Twitter Delen via Linkedin Delen via email , De NS gaat als proef via camera’s live meekijken in treinen waar relatief veel overlast wordt gemeld, meldt het spoorwegbedrijf woensdagmiddag. Directe aanleiding voor de proef zijn incidenten in Noord-Holland waarbij vrouwen in treincoupés werden aangerand door medereizigers. De camera’s zijn al aanwezig in treinen, maar werden tot nu toe alleen gebruikt om verdachten op te sporen.Niet alle treinen en trajecten in Nederland doen mee aan de proef. Vooralsnog kunnen alleen bepaalde typen sprinters meedoen. De nieuwe intercity’s die de NS heeft aangeschaft, de Intercity Nieuwe Generatie (ICNG), beschikken ook over de camera’s.Vorige maand werd een vrouw van negentien jaar veertig minuten lang betast en aangerand in een trein. Zij kon pas alarm slaan toen ze de trein verliet. Tussen Lelystad en Almere werd een vrouw betast door een man terwijl zij sliep.Verder kwamen vanuit Hoorn meerdere meldingen van schennispleging in een trein. Een man zou seksuele handelingen met zichzelf hebben verricht in de buurt van vrouwelijke reizigers. Hij werd aangehouden dankzij de camerabeelden van de NS.NS-directeur Eelco van Asch is blij met de proef. “Reizen in de trein moet voor iedereen fijn zijn en dat is het meestal ook. Mensen die hun handen niet thuis kunnen laten, moeten weten: ze worden gezien, gepakt en komen de trein niet meer in.”De NS gaat ook meer aandacht vragen voor het WhatsApp-nummer waarop treinreizigers overlast kunnen melden vanuit de trein. , Bekijk de beste apps van de week

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here