NU.nl Wissel kleurenschemaWissel kleurenschema , Ga naar de inhoud Net binnen Algemeen Economie Sport Tech Media en Cultuur Achterklap Shop Voorpagina Net binnen Populair Meer Minder Wissel kleurenschemaWissel kleurenschema , Binnenland Buitenland Politiek Klimaat Video , Voorpagina Net binnen Meest gelezen Oorlog in Oekraïne Binnenland Buitenland Algemeen Politiek Video Podcast Weer Economie Klimaat Wonen Geld Werk Ondernemen Brexit Auto Aandelen Verkeer Sport Voetbal Formule 1 Scorebord Spellen Tech Games Reviews Achtergrond Media en Cultuur Films en series Muziek Boek en cultuur Media Achterklap Koningshuis TV gids Overig Kind & Gezin Dieren Eten en drinken Gezondheid NUcheckt Opmerkelijk Thuis Vakantie Wetenschap Regio Alphen a/d Rijn Amersfoort Amsterdam Arnhem Breda Den Bosch Den Haag Ede Eindhoven Groningen Haarlem Leiden Nijmegen Rotterdam Tilburg Utrecht Zeeland Zwolle Over NU.nl NUfolder NUshop Tickets , NU.nl heeft je steun nodig Je gebruikt een adblocker. Wij kunnen onze artikelen alleen gratis toegankelijk voor je maken dankzij advertenties. Wil je jouw adblocker voor ons pauzeren? Zo werkt het , Dinsdag 28 juni 2022 | Het laatste nieuws het eerst op NU.nl , Groter risico op vluchtpogingen, luchtruim boven gevangenis Vught voorlopig dicht 28 juni 2022 17:11 28-06-22 17:11 Laatste update: een minuut geleden Update: een minuut geleden 103 NUjij-reacties reacties Delen via Whatsapp Delen via Facebook Delen via Twitter Delen via Linkedin Delen via email , Het luchtruim boven de extra beveiligde gevangenis in Vught wordt tijdelijk gesloten vanwege een verhoogd risico op vluchtpogingen van gedetineerden via de lucht. De maatregel gaat vrijdag 1 juli in, meldt het ministerie van Justitie en Veiligheid dinsdag. Minister Mark Harbers (Infrastructuur) heeft dat besloten op verzoek van de burgemeester van Vught en minister Franc Weerwind (Rechtsbescherming).Het gaat volgens het ministerie niet om een acuut risico. Toch houdt de Dienst Justitiële Inrichtingen (DJI) rekening met omkoping, chantage en extreem gewelddadige ontsnappingspogingen.Door het verbod kunnen handlangers van criminelen die daar opgesloten zitten ook geen luchtfoto’s meer maken en kijken hoe de gevangenis in elkaar steekt. Ook wordt het moeilijker om met luchtvaartuigen bijvoorbeeld wapens, drugs of telefoons de gevangenis binnen te krijgen.In Vught zitten de zwaarste criminelen, onder wie vermeend bendeleider Ridouan T., tegen wie dinsdag een eis tot levenslang is uitgesproken. Ook andere verdachten van dit netwerk zitten daar vast. Een woordvoerder van het ministerie wil niet zeggen of de sluiting met hun aanwezigheid en de risico’s te maken heeft. Bewaking en cameratoezicht al uitgebreid De gevangenis nam al eerder maatregelen om ontsnappingen tegen te gaan en de orde in de inrichting te bewaren. Zo is de omgeving van de gevangenis aangewezen als veiligheidsrisicogebied en is er cameratoezicht en extra bewaking door de politie.De maatregel duurt vooralsnog tot 1 januari 2023 en kan zo nodig verlengd worden. Zie ook: Aanpak dronesmokkel gevangenissen schiet al drie jaar nauwelijks op , Zie ook: Aanpak dronesmokkel gevangenissen schiet al drie jaar nauwelijks op

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here