NU.nl Wissel kleurenschemaWissel kleurenschema , Ga naar de inhoud Net binnen Algemeen Economie Sport Tech Media en Cultuur Achterklap Shop Voorpagina Net binnen Populair Meer Minder Wissel kleurenschemaWissel kleurenschema , Games Reviews , Voorpagina Net binnen Meest gelezen Oorlog in Oekraïne Binnenland Buitenland Algemeen Politiek Video Podcast Weer Economie Klimaat Wonen Geld Werk Ondernemen Brexit Auto Aandelen Verkeer Sport Voetbal Formule 1 Scorebord Spellen Tech Games Reviews Achtergrond Media en Cultuur Films en series Muziek Boek en cultuur Media Achterklap Koningshuis TV gids Overig Kind & Gezin Dieren Eten en drinken Gezondheid NUcheckt Opmerkelijk Thuis Vakantie Wetenschap Regio Alphen a/d Rijn Amersfoort Amsterdam Arnhem Breda Den Bosch Den Haag Ede Eindhoven Groningen Haarlem Leiden Nijmegen Rotterdam Tilburg Utrecht Zeeland Zwolle Over NU.nl NUfolder NUshop Tickets , NU.nl heeft je steun nodig Je gebruikt een adblocker. Wij kunnen onze artikelen alleen gratis toegankelijk voor je maken dankzij advertenties. Wil je jouw adblocker voor ons pauzeren? Zo werkt het , Donderdag 23 juni 2022 | Het laatste nieuws het eerst op NU.nl , NASA laat Marslander enkele weken langer bevingen vaststellen 22 juni 2022 17:58 22-06-22 17:58 Laatste update: 12 uur geleden Update: 12 uur geleden 34 NUjij-reacties reacties Delen via Whatsapp Delen via Facebook Delen via Twitter Delen via Linkedin Delen via email , De seismometer van de Mars InSight-lander van NASA blijft enkele weken langer in gebruik om Marsbevingen te detecteren. De lander zal daardoor wel sneller zonder stroom komen te zitten, meldt de ruimtevaartorganisatie. InSight werd in mei 2018 gelanceerd en in november van dat jaar landde het ruimtevaartuig op de oppervlakte van Mars. Sindsdien heeft de lander onder meer ruim dertienhonderd Marsbevingen vastgesteld.Onlangs maakte NASA bekend dat InSight vermogen verliest. Daardoor heeft de lander nog slechts enkele maanden te leven. De ruimtevaartorganisatie liet weten dat de lander er tegen het einde van het jaar mee ophoudt.Dat gaat vermoedelijk nog wat eerder worden, meldt NASA nu. Eigenlijk was het de bedoeling om de seismometer – een instrument waarmee bevingen op Mars vastgesteld kunnen worden – eind deze maand uit te schakelen.NASA heeft nu besloten de seismometer langer actief te houden, vermoedelijk tot eind augustus of begin september. Daardoor zullen de accu’s van InSight wel sneller leegraken. Het ruimtevaartuig stopt er dan waarschijnlijk veel eerder mee, maar kan wel langer Marsbevingen vaststellen.Dat de lander vermogen verliest, is te wijten aan de hoeveelheid stof die zich heeft opgehoopt op de zonnepanelen van het ruimtevaartuig. De lander is uitgerust met twee zonnepanelen die elk ongeveer 2,2 meter breed zijn. Door het stof is de hoeveelheid stroom waaruit de lander kan putten beperkt. Zie ook: Stof op zonnepanelen wordt Mars InSight-lander binnenkort fataal , Zie ook: Stof op zonnepanelen wordt Mars InSight-lander binnenkort fataal , Bekijk de beste apps van de week

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here