NU.nl Wissel kleurenschemaWissel kleurenschema , Ga naar de inhoud Net binnen Algemeen Economie Sport Tech Media en Cultuur Achterklap Shop Voorpagina Net binnen Populair Meer Minder Wissel kleurenschemaWissel kleurenschema , Films en series Muziek Media Boek en cultuur Koningshuis , Voorpagina Net binnen Meest gelezen Oorlog in Oekraïne Binnenland Buitenland Algemeen Politiek Video Podcast Weer Economie Klimaat Wonen Geld Werk Ondernemen Brexit Auto Aandelen Verkeer Sport Voetbal Formule 1 Scorebord Spellen Tech Games Reviews Achtergrond Media en Cultuur Films en series Muziek Boek en cultuur Media Achterklap Koningshuis TV gids Overig Kind & Gezin Dieren Eten en drinken Gezondheid NUcheckt Opmerkelijk Thuis Vakantie Wetenschap Regio Alphen a/d Rijn Amersfoort Amsterdam Arnhem Breda Den Bosch Den Haag Ede Eindhoven Groningen Haarlem Leiden Nijmegen Rotterdam Tilburg Utrecht Zeeland Zwolle Over NU.nl NUfolder NUshop Tickets , NU.nl heeft je steun nodig Je gebruikt een adblocker. Wij kunnen onze artikelen alleen gratis toegankelijk voor je maken dankzij advertenties. Wil je jouw adblocker voor ons pauzeren? Zo werkt het , Woensdag 22 juni 2022 | Het laatste nieuws het eerst op NU.nl , Advocaat verdachte overval Nikkie de Jager wil vrijspraak: 'Onvoldoende bewijs' 22 juni 2022 15:39 22-06-22 15:39 Laatste update: 2 uur geleden Update: 2 uur geleden 26 NUjij-reacties reacties Delen via Whatsapp Delen via Facebook Delen via Twitter Delen via Linkedin Delen via email , De advocaat van Said O. wil dat de rechtbank zijn cliënt vrijspreekt van de gewapende overval op YouTube-ster Nikkie de Jager en haar vriend. Tegen de Rotterdamse verdachte is vorige week negen jaar cel geëist, maar volgens raadsman Dirk Timmermans is het bewijs te dun. De verdenking tegen de 33-jarige O. is vooral gebaseerd op het feit dat zijn telefoon op de dag van de overval in 2020 gedeeltelijk dezelfde route aflegde als die van een medeverdachte. Ongeveer 25 minuten na de overval straalde O.’s telefoon bovendien een zendmast in het nabijgelegen Valburg aan, wat volgens de politie past in de tijdlijn.Timmermans noemde het aangevoerde bewijs woensdag in zijn pleidooi “volstrekt onvoldoende om de betrokkenheid van mijn cliënt aan te tonen”. Zo ontbreken in de bewijsvoering DNA-sporen en vingerafdrukken, stelt de advocaat.Ook wordt O. niet geïdentificeerd aan de hand van de camerabeelden die van de overvallers zijn gemaakt. Daarnaast voldoet O. volgens zijn raadsman niet aan het signalement dat de slachtoffers hebben opgegeven.De advocaat zegt verbaasd te zijn dat justitie O. desondanks beschouwt als kernlid van een criminele organisatie, die zich in 2020 bezighield met inbraken en overvallen op vermogende en bekende Nederlanders, onder wie ook René van der Gijp. Overvallers namen waardevolle spullen mee De Jager werd op 8 augustus 2020 overvallen in haar woning in Uden. De make-upartiest en haar vriend werden met ducttape, tiewraps en touwen vastgebonden op stoelen. De overvallers gingen ervandoor met waardevolle sieraden, sleutels en een tas van het merk Louis Vuitton.Donderdag volgen de pleidooien van de advocaten van de twee andere Rotterdamse verdachten van de gewapende overval. Dat zijn Hamza T. en Eddie N., die celstraffen van respectievelijk tien en acht jaar tegen zich hoorden eisen. De rechtbank doet op 8 juli uitspraak. , NUshop , NUshop

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here