World Cup of Darts

 1. 23 uur 01. Belgisch duo verslaat Japan in 1e ronde. Japan was op papier een hapklare brok voor de Belgen. En dat was al snel zichtbaar. Kim Huybrechts schudde meteen een 180 uit zijn mouw, een leg later volgde Dimitri Van den Bergh zijn voorbeeld. Huybrechts en Van den Bergh liepen uit tot 4-1, Japan nam daarna nog een 2e leg. Met een double 20 maakte Van den Bergh een einde aan de wedstrijd. Onze 2 Belgen lieten een gemiddelde van 91,71 optekenen, terwijl de Japanners niet verder kwamen dan 75,03. In de volgende ronde krijgen Huybrechts en Van den Bergh morgen met Polen een taaiere brok voorgeschoteld. .

  Belgisch duo verslaat Japan in 1e ronde

  Japan was op papier een hapklare brok voor de Belgen. En dat was al snel zichtbaar. Kim Huybrechts schudde meteen een 180 uit zijn mouw, een leg later volgde Dimitri Van den Bergh zijn voorbeeld.

  Huybrechts en Van den Bergh liepen uit tot 4-1, Japan nam daarna nog een 2e leg. Met een double 20 maakte Van den Bergh een einde aan de wedstrijd.

  Onze 2 Belgen lieten een gemiddelde van 91,71 optekenen, terwijl de Japanners niet verder kwamen dan 75,03.

  In de volgende ronde krijgen Huybrechts en Van den Bergh morgen met Polen een taaiere brok voorgeschoteld.

 2. 17-06-2022.

 3. 11 uur 40. Van den Bergh: “Het wordt tijd dat we deze trofee pakken”. “Telkens als ik het shirt van mijn land kan aantrekken, voel ik trots”, blikt Van den Bergh vooruit bij de PDC. “Je voelt je speciaal, want je bent gekozen voor je land en je krijgt de kans om je land een trofee te schenken.” “Kim en ik hebben veel vertrouwen in elkaar. We kennen elkaar al heel lang en we zeggen al lang dat het tijd wordt dat we deze trofee pakken. Het is voor ons een droom. Misschien wordt dit ons jaar wel.” .

  Van den Bergh: “Het wordt tijd dat we deze trofee pakken”

  “Telkens als ik het shirt van mijn land kan aantrekken, voel ik trots”, blikt Van den Bergh vooruit bij de PDC. “Je voelt je speciaal, want je bent gekozen voor je land en je krijgt de kans om je land een trofee te schenken.”

  “Kim en ik hebben veel vertrouwen in elkaar. We kennen elkaar al heel lang en we zeggen al lang dat het tijd wordt dat we deze trofee pakken. Het is voor ons een droom. Misschien wordt dit ons jaar wel.”

 4. 11 uur 35. Mogen uitkomen voor je land is altijd speciaal. De wereldtitel pakken is voor Kim en mij een droom. Dimitri Van den Bergh.

  Mogen uitkomen voor je land is altijd speciaal. De wereldtitel pakken is voor Kim en mij een droom.
  Dimitri Van den Bergh

 5. 11 uur 30. Belgen net op tijd in vorm. De Belgen beginnen vrijdag hun toernooi tegen Japan. Een wedstrijd die geen enkel probleem zou mogen vormen voor Van den Bergh en Huybrechts, die allebei net op tijd de goede vorm te pakken hebben. Van den Bergh schitterde vorige week nog op de Nordic Masters in Denemarken. Hij reeg er wereldtoppers Price, Smith en Anderson aan zijn pijlen op weg naar zijn eerste titel in de World Series. Ook Huybrechts kan met vertrouwen naar Frankfurt afreizen. “The Hurricane” greep woensdag maar net naast de finale op Players Championship 17, nadat hij in de kwartfinale wereldkampioen Peter Wright met 6-0 had vernederd. Een goed voorteken voor wat komen zal? .

  Belgen net op tijd in vorm

  De Belgen beginnen vrijdag hun toernooi tegen Japan. Een wedstrijd die geen enkel probleem zou mogen vormen voor Van den Bergh en Huybrechts, die allebei net op tijd de goede vorm te pakken hebben. Van den Bergh schitterde vorige week nog op de Nordic Masters in Denemarken. Hij reeg er wereldtoppers Price, Smith en Anderson aan zijn pijlen op weg naar zijn eerste titel in de World Series.

  Ook Huybrechts kan met vertrouwen naar Frankfurt afreizen. “The Hurricane” greep woensdag maar net naast de finale op Players Championship 17, nadat hij in de kwartfinale wereldkampioen Peter Wright met 6-0 had vernederd. Een goed voorteken voor wat komen zal?

 6. 11 uur 20. Wie zijn de favorieten? België begint als vierde reekshoofd aan het toernooi, daarmee vermijden ze de beste drie landen al zeker tot in de halve finale. Als eerste reekshoofd is Engeland opnieuw een van de favorieten. De Engelsen, met Michael Smith en James Wade, zijn recordhouder wat het aantal eindzeges betreft: 4.  Dat record delen ze wel met een ander topland, Nederland. Onze noorderburen moeten het dit jaar wel zonder vaandeldrager Michael van Gerwen doen. De Nederlandse sloopkogel won maandag nog de Premier League, maar last nu een pauze in omdat hij aan zijn pols geopereerd moet worden. Danny Noppert en Dirk van Duijvenbode zijn eerder outsiders. De topfavoriet is dit jaar misschien wel opnieuw Wales. Gerwyn Price en Jonny Clayton gaan samen op zoek naar een tweede wereldtitel na hun triomf twee jaar geleden. Price is dan wel bezig aan een minder seizoen, maar Jonny Clayton bevestigde dit jaar zijn status van absolute wereldtopper. Op zoek naar een dark horse? Australië, met Damon Heta en Simon Whitlock, scoort uitstekend bij de bookmakers. Ook Schotland, met titelverdedigers Peter Wright en John Henderson, kan je maar beter niet afschrijven. .

  Wie zijn de favorieten?

  België begint als vierde reekshoofd aan het toernooi, daarmee vermijden ze de beste drie landen al zeker tot in de halve finale. Als eerste reekshoofd is Engeland opnieuw een van de favorieten. De Engelsen, met Michael Smith en James Wade, zijn recordhouder wat het aantal eindzeges betreft: 4. 

  Dat record delen ze wel met een ander topland, Nederland. Onze noorderburen moeten het dit jaar wel zonder vaandeldrager Michael van Gerwen doen. De Nederlandse sloopkogel won maandag nog de Premier League, maar last nu een pauze in omdat hij aan zijn pols geopereerd moet worden. Danny Noppert en Dirk van Duijvenbode zijn eerder outsiders.

  De topfavoriet is dit jaar misschien wel opnieuw Wales. Gerwyn Price en Jonny Clayton gaan samen op zoek naar een tweede wereldtitel na hun triomf twee jaar geleden. Price is dan wel bezig aan een minder seizoen, maar Jonny Clayton bevestigde dit jaar zijn status van absolute wereldtopper.

  Op zoek naar een dark horse? Australië, met Damon Heta en Simon Whitlock, scoort uitstekend bij de bookmakers. Ook Schotland, met titelverdedigers Peter Wright en John Henderson, kan je maar beter niet afschrijven.

 7. 11 uur . De “Mundial” van het darts. Donderdag gaat in Frankfurt de World Cup of Darts van start. Het toernooi, dat aan zijn 12e editie toe is en in duo's wordt gespeeld, is het meest prestigieuze landentoernooi in de dartssport. Elk land mag twee spelers afvaardigen om in Frankfurt voor de trofee te bikkelen, voor België zijn dat de twee hoogst geplaatste op de wereldranking: Dimitri Van den Bergh (PDC-9) en Kim Huybrechts (PDC-34). In 2013 zorgde België voor zijn beste resultaat tot nog toe: broers Kim en Ronny Huybrechts schopten het toen tot in de finale, maar moesten hun meerdere erkennen in het Engeland van Adrian Lewis en Phil Taylor. Kunnen Van den Bergh en Huybrechts dit jaar een stukje geschiedenis schrijven? .

  De “Mundial” van het darts

  Donderdag gaat in Frankfurt de World Cup of Darts van start. Het toernooi, dat aan zijn 12e editie toe is en in duo’s wordt gespeeld, is het meest prestigieuze landentoernooi in de dartssport. Elk land mag twee spelers afvaardigen om in Frankfurt voor de trofee te bikkelen, voor België zijn dat de twee hoogst geplaatste op de wereldranking: Dimitri Van den Bergh (PDC-9) en Kim Huybrechts (PDC-34).

  In 2013 zorgde België voor zijn beste resultaat tot nog toe: broers Kim en Ronny Huybrechts schopten het toen tot in de finale, maar moesten hun meerdere erkennen in het Engeland van Adrian Lewis en Phil Taylor. Kunnen Van den Bergh en Huybrechts dit jaar een stukje geschiedenis schrijven?

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here