NU.nl Wissel kleurenschemaWissel kleurenschema , Ga naar de inhoud Net binnen Algemeen Economie Sport Tech Media en Cultuur Achterklap Shop Voorpagina Net binnen Populair Meer Minder Wissel kleurenschemaWissel kleurenschema , Binnenland Buitenland Politiek Klimaat Video , Voorpagina Net binnen Meest gelezen Oorlog in Oekraïne Binnenland Buitenland Algemeen Politiek Video Podcast Weer Economie Klimaat Wonen Geld Werk Ondernemen Brexit Auto Aandelen Verkeer Sport Voetbal Formule 1 Scorebord Spellen Tech Games Reviews Achtergrond Media en Cultuur Films en series Muziek Boek en cultuur Media Achterklap Koningshuis TV gids Overig Kind & Gezin Dieren Eten en drinken Gezondheid NUcheckt Opmerkelijk Thuis Vakantie Wetenschap Regio Alphen a/d Rijn Amersfoort Amsterdam Arnhem Breda Den Bosch Den Haag Ede Eindhoven Groningen Haarlem Leiden Nijmegen Rotterdam Tilburg Utrecht Zeeland Zwolle Over NU.nl NUfolder NUshop Tickets , NU.nl heeft je steun nodig Je gebruikt een adblocker. Wij kunnen onze artikelen alleen gratis toegankelijk voor je maken dankzij advertenties. Wil je jouw adblocker voor ons pauzeren? Zo werkt het , Zaterdag 18 juni 2022 | Het laatste nieuws het eerst op NU.nl , ANWB waarschuwt vakantiegangers: 'Ga niet op zaterdag de weg op' 18 juni 2022 10:59 18-06-22 10:59 Laatste update: 2 uur geleden Update: 2 uur geleden 768 NUjij-reacties reacties Delen via Whatsapp Delen via Facebook Delen via Twitter Delen via Linkedin Delen via email , Wie komende weken de auto pakt om op vakantie te gaan, kan de reis beter niet op zaterdag beginnen, waarschuwt Arnoud Broekhuis van ANWB Verkeersinformatie. Op zaterdag kan het namelijk vooral in Frankrijk, Duitsland en Oostenrijk bijzonder druk worden, met files en vertragingen tot gevolg. Op de Route du Soleil, de snelweg naar Zuid-Frankrijk en Spanje, zijn vijf zaterdagen in juli en augustus aangemerkt als ‘zwarte zaterdagen’. Dan wordt er extreme drukte verwacht op de weg en bij tankstations, wegrestaurants en tolpoortjes.Om de zomerdrukte aan te kunnen wordt in Oostenrijk overwogen om het verkeer op de routes naar Italië, Slovenië en Kroatië te doseren, door een ‘Blockabfertigung’. Maar als in Oostenrijk het verkeer wordt gedoseerd, kunnen op Duitse wegen files ontstaan. Reis liever op vrijdag of zondag Wat de verkeersdrukte ook verergert, is het toenemende aantal mensen dat naar meerdere plekken reist. Broekhuis: “We zien dat er meer en meer wordt gewisseld van reisbestemming op zaterdag. Vroeger bleef men twee of drie weken op één plek, nu zien we dat er soms elke week van accommodatie en bestemming wordt gewisseld, wat tot extra verkeersdrukte leidt.” Volgens hem is het beter om op vrijdag of zondag te reizen, of een doordeweekse dag.De problemen op Schiphol zullen er ook voor zorgen dat meer vakantiegangers het vliegtuig verruilen voor de auto, zegt Broekhuis. “De krapte op Schiphol staat niet alleen. Die signalen ontvangen wij ook uit veel andere West-Europese vakantielanden.” Zie ook: Wat als je kind alwéér moet plassen op de Route du Soleil? Ook hulpdiensten hebben het druk In de zomer is het voor de ANWB altijd alle hens aan dek. Wie geen zin heeft om in de hitte langs de weg op hulpdiensten te wachten, doet er goed aan om tijdig een onderhoudsbeurt voor de auto te plannen. Ook garages gaan namelijk gebukt onder personeelstekorten en onderdelen zijn moeilijker leverbaar. Ook is het handig om een reservewiel mee naar het buitenland te nemen. “Hulpdiensten hebben het druk op zaterdag en dan kan het gebeuren dat je met een lekke band erg lang op hulp moet wachten. Dan kun je beter zelf je band verwisselen.” , Zie ook: Wat als je kind alwéér moet plassen op de Route du Soleil?

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here