NU.nl Wissel kleurenschemaWissel kleurenschema , Ga naar de inhoud Net binnen Algemeen Economie Sport Tech Media en Cultuur Achterklap Shop Voorpagina Net binnen Populair Meer Minder Wissel kleurenschemaWissel kleurenschema , Games Reviews , Voorpagina Net binnen Meest gelezen Oorlog in Oekraïne Binnenland Buitenland Algemeen Politiek Video Podcast Weer Economie Klimaat Wonen Geld Werk Ondernemen Brexit Auto Aandelen Verkeer Sport Voetbal Formule 1 Scorebord Spellen Tech Games Reviews Achtergrond Media en Cultuur Films en series Muziek Boek en cultuur Media Achterklap Koningshuis TV gids Overig Kind & Gezin Dieren Eten en drinken Gezondheid NUcheckt Opmerkelijk Thuis Vakantie Wetenschap Regio Alphen a/d Rijn Amersfoort Amsterdam Arnhem Breda Den Bosch Den Haag Ede Eindhoven Groningen Haarlem Leiden Nijmegen Rotterdam Tilburg Utrecht Zeeland Zwolle Over NU.nl NUfolder NUshop Tickets , NU.nl heeft je steun nodig Je gebruikt een adblocker. Wij kunnen onze artikelen alleen gratis toegankelijk voor je maken dankzij advertenties. Wil je jouw adblocker voor ons pauzeren? Zo werkt het , Vrijdag 20 mei 2022 | Het laatste nieuws het eerst op NU.nl , Apparatuur van ZTE en Huawei niet meer welkom in 5G-netwerken van Canada 20 mei 2022 07:25 20-05-22 07:25 Laatste update: een uur geleden Update: een uur geleden 23 NUjij-reacties reacties Delen via Whatsapp Delen via Facebook Delen via Twitter Delen via Linkedin Delen via email , Canada gaat de Chinese bedrijven ZTE en Huawei weren uit 5G-telefoonnetwerken in het land. Volgens de Canadese minister Francois-Philippe Champagne (Innovatie) zorgt dit ervoor dat Canadezen veiliger en beter beschermd zijn. Huawei en ZTE zijn grote telecomleveranciers, maar dat Canada met apparatuur van de bedrijven stopt, is geen verrassing. Bondgenoten als het Verenigd Koninkrijk, de Verenigde Staten en Australië verbanden apparatuur van Huawei en ZTE eerder ook al uit hun 5G-netwerken. De landen vrezen dat via de apparatuur gespioneerd kan worden voor de Chinese overheid, wat negatieve gevolgen kan hebben voor de nationale veiligheid.”We doen alles wat nodig is om onze telecomnetwerken te beschermen”, zegt Champagne, die geen directe reden voor het verwijderen van de apparatuur noemt. Providers die de apparatuur van de bedrijven al hebben geïnstalleerd, moeten die weer verwijderen.Dat kan een dure onderneming worden, aangezien Champagne zegt telecombedrijven geen compensatie te bieden. Volgens The Guardian hebben Canadese providers in de afgelopen jaren omgerekend zo’n 516 miljoen euro gespendeerd aan Huawei-apparatuur, met name voor 4G-netwerken.Ook in Nederland mag Huawei geen apparatuur meer leveren voor het belangrijkste onderdeel van het 5G-netwerk. De Chinese ambassade, Huawei en ZTE hebben vooralsnog niet op het nieuws gereageerd. In het verleden hebben de bedrijven altijd gezegd niet aan spionage te doen. , Bekijk de beste apps van de week

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here