NU.nl Wissel kleurenschemaWissel kleurenschema , Ga naar de inhoud Net binnen Algemeen Economie Sport Tech Media en Cultuur Achterklap Shop Voorpagina Net binnen Populair Meer Minder Wissel kleurenschemaWissel kleurenschema , Games Reviews , Voorpagina Net binnen Meest gelezen Oorlog in Oekraïne Binnenland Buitenland Algemeen Politiek Video Podcast Weer Economie Klimaat Wonen Geld Werk Ondernemen Brexit Auto Aandelen Verkeer Sport Voetbal Formule 1 Scorebord Spellen Tech Games Reviews Achtergrond Media en Cultuur Films en series Muziek Boek en cultuur Media Achterklap Koningshuis TV gids Overig Kind & Gezin Dieren Eten en drinken Gezondheid NUcheckt Opmerkelijk Thuis Vakantie Wetenschap Regio Alphen a/d Rijn Amersfoort Amsterdam Breda Den Haag Eindhoven Groningen Haarlem Leiden Zeeland Rotterdam Utrecht Zwolle Over NU.nl NUfolder NUshop Tickets , NU.nl heeft je steun nodig Je gebruikt een adblocker. Wij kunnen onze artikelen alleen gratis toegankelijk voor je maken dankzij advertenties. Wil je jouw adblocker voor ons pauzeren? Zo werkt het , Maandag 16 mei 2022 | Het laatste nieuws het eerst op NU.nl , OM eist drie jaar cel wegens handel in persoonsgegevens op Telegram 16 mei 2022 13:54 16-05-22 13:54 Laatste update: 7 minuten geleden Update: 7 minuten geleden 0 NUjij-reacties reacties Delen via Whatsapp Delen via Facebook Delen via Twitter Delen via Linkedin Delen via email , Het Openbaar Ministerie (OM) heeft een celstraf van drie jaar geëist tegen een 35-jarige man uit Heerenveen. Hij zou op Telegram de persoonsgegevens van miljoenen mensen te koop hebben aangeboden. De man zou ruim 1.250 lijsten met persoonlijke gegevens van 250 miljoen mensen te koop hebben aangeboden op de chatapp. Hij verkocht onder meer inlognamen, wachtwoorden en telefoonnummers.Deze gegevens zijn interessant voor cybercriminelen, omdat ze die informatie kunnen gebruiken voor oplichting. Daarom wordt online veel gehandeld in zulke data.Een van de grootste handelaren in Nederland is iemand die zich online Han Solo en jedihans noemde. Justitie denkt dat de Fries degene is die achter deze namen schuilgaat. Hij werd op 29 juni vorig jaar opgepakt.De handelaar liet zich betalen in cadeaukaarten en virtueel geld, zoals bitcoin. De cryptomunten van de Fries zijn in beslag genomen. Die waren op dat moment ongeveer 190.000 euro waard. Ook wil het OM dat hij 300.000 euro aan verdiend geld terugbetaalt. , Bekijk de beste apps van de week

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here