NU.nl Wissel kleurenschemaWissel kleurenschema , Ga naar de inhoud Net binnen Algemeen Economie Sport Tech Media en Cultuur Achterklap Shop Voorpagina Net binnen Populair Meer Minder Wissel kleurenschemaWissel kleurenschema , Binnenland Buitenland Politiek Klimaat Video , Voorpagina Net binnen Meest gelezen Oorlog in Oekraïne Binnenland Buitenland Algemeen Politiek Video Podcast Weer Economie Klimaat Wonen Geld Werk Ondernemen Brexit Auto Aandelen Verkeer Sport Voetbal Formule 1 Scorebord Spellen Tech Games Reviews Achtergrond Media en Cultuur Films en series Muziek Boek en cultuur Media Achterklap Koningshuis TV gids Overig Kind & Gezin Dieren Eten en drinken Gezondheid NUcheckt Opmerkelijk Thuis Vakantie Wetenschap Regio Alphen a/d Rijn Amersfoort Amsterdam Breda Den Haag Eindhoven Groningen Haarlem Leiden Zeeland Rotterdam Utrecht Zwolle Over NU.nl NUfolder NUshop Tickets , NU.nl heeft je steun nodig Je gebruikt een adblocker. Wij kunnen onze artikelen alleen gratis toegankelijk voor je maken dankzij advertenties. Wil je jouw adblocker voor ons pauzeren? Zo werkt het , Maandag 16 mei 2022 | Het laatste nieuws het eerst op NU.nl , Ketheltunnel weer open na vervanging ziek personeel, grote drukte bij Rotterdam 16 mei 2022 07:07 16-05-22 07:07 Laatste update: een minuut geleden Update: een minuut geleden 823 NUjij-reacties reacties Delen via Whatsapp Delen via Facebook Delen via Twitter Delen via Linkedin Delen via email , De Ketheltunnel, onderdeel van de A4, is maandagochtend bijna de hele ochtendspits lang dicht geweest. Volgens Rijkswaterstaat was er niet genoeg personeel om de tunnel te bedienen. Twee medewerkers meldden zich vanmorgen ziek en het was niet mogelijk om op korte termijn vervanging te regelen. Als gevolg van de afsluiting was sprake van een zware ochtendspits bij Rotterdam en elders in Zuid-Holland. Rond 8.30 uur ging de tunnelbuis richting Den Haag weer open. Niet lang daarna kon ook het verkeer richting Rotterdam weer door de tunnel rijden. Desondanks verwacht de ANWB dat het nog wel even druk blijft op de wegen rond Rotterdam.Rijkswaterstaat meldde dat twee medewerkers, onder wie de tunneloperator, zich ziek meldden vanochtend. Pas nadat andere werknemers hun diensten hadden overgenomen, kon de tunnel weer open.Als gevolg van de wegafsluiting ontstond aan het begin van de ochtendspits forse vertraging rond Rotterdam, met name op de A4 en de A15. Het verkeer kon tijdelijk omrijden over de A13 en de A20.De Ketheltunnel wordt dag en nacht vanuit de verkeerscentrale van Rijkswaterstaat in het Zuid-Hollandse Rhoon bediend en bewaakt door een tunneloperator. Zonder personeel kan Rijkswaterstaat de veiligheid in de tunnel niet garanderen.Rijkswaterstaat gaat ervan uit dat het personeelstekort door ziekte een eenmalig incident is en verwacht niet dat de tunnel vaker om deze reden dicht moet. Een woordvoerder ontkent dat de verkeerscentrale kampt met een algeheel personeelstekort.De Ketheltunnel is een zogeheten landtunnel: hij kruist geen rivier of kanaal. De tunnel ging in 2015 open. Het gevolg van de afgesloten #A4 bij de Ketheltunnel: AvatarAuteurANWBverkeerMoment van plaatsen06:13 – 16 mei 2022

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here