NU.nl Wissel kleurenschemaWissel kleurenschema , Ga naar de inhoud Net binnen Algemeen Economie Sport Tech Media en Cultuur Achterklap Shop Voorpagina Net binnen Populair Meer Minder Wissel kleurenschemaWissel kleurenschema , Voorpagina Net binnen Meest gelezen Oorlog in Oekraïne Binnenland Buitenland Algemeen Politiek Video Podcast Weer Economie Klimaat Wonen Geld Werk Ondernemen Brexit Auto Aandelen Verkeer Sport Voetbal Formule 1 Scorebord Spellen Tech Games Reviews Achtergrond Media en Cultuur Films en series Muziek Boek en cultuur Media Achterklap Koningshuis TV gids Overig Kind & Gezin Dieren Eten en drinken Gezondheid NUcheckt Opmerkelijk Thuis Vakantie Wetenschap Regio Alphen a/d Rijn Amersfoort Amsterdam Breda Den Haag Eindhoven Groningen Haarlem Leiden Zeeland Rotterdam Utrecht Zwolle Over NU.nl NUfolder NUshop Tickets , NU.nl heeft je steun nodig Je gebruikt een adblocker. Wij kunnen onze artikelen alleen gratis toegankelijk voor je maken dankzij advertenties. Wil je jouw adblocker voor ons pauzeren? Zo werkt het , Maandag 16 mei 2022 | Het laatste nieuws het eerst op NU.nl , Dokters adviseerden Selma Blair om MS-diagnose voor zichzelf te houden 16 mei 2022 13:33 16-05-22 13:33 Laatste update: 7 uur geleden Update: 7 uur geleden 25 NUjij-reacties reacties Delen via Whatsapp Delen via Facebook Delen via Twitter Delen via Linkedin Delen via email , Selma Blair, die in oktober 2018 bekendmaakte te lijden aan de chronische zenuwziekte multiple sclerose (MS), werd door haar dokters geadviseerd om niet met de diagnose naar buiten te treden. Ze waren in de veronderstelling dat de fans van de actrice het niet zouden begrijpen. “Mijn dokters stonden erop dat ik niets over de ziekte zou vertellen”, zegt de 49-jarige Blair in haar memoires, waarvan maandag een stuk is gepubliceerd door The Guardian.”Ze zeiden dat mensen de diagnose niet zouden begrijpen. Ze waren bang dat ik geen werk meer zou krijgen. En ze zeiden dat de ziekte misschien niet zou verergeren. Dus waarom zou ik dat delen?”, aldus de Legally Blonde-actrice. “‘Je bent een actrice’, zeiden ze. ‘Je lichaam en je stem zijn alles wat je hebt.’ Maar ze zaten verkeerd.”Twee maanden later besloot Blair toch om haar fans over haar ziekte te vertellen in een bericht op Instagram. Haar eerste publieke optreden was in april 2019, toen ze een Oscar-feestje bezocht. “Ik wilde hoge hakken aan, maar voor mijn stabiliteit had ik dan wel een wandelstok nodig. Toen ik de rode loper betrad moest ik huilen, omdat ik zo overweldigd was.”Tot haar verbazing stopten de fotografen met hun werk en wachtten ze totdat de actrice weer oké was. “De media schreven dat ik dapper was en noemden me een strijder. Zo voelde ik me toen niet, maar ik hervond mezelf. Ik voelde me weer helemaal mezelf, voor het eerst sinds lange tijd.”Blair maakte vorig jaar een documentaire over haar leven met de ziekte, die de Amerikaanse actrice problemen met spreken en lopen bezorgde. 148Bekijk hier de trailer van de documentaire Introducing, Selma Blair , NUshop , NUshop

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here