NU.nl Wissel kleurenschemaWissel kleurenschema , Ga naar de inhoud Net binnen Algemeen Economie Sport Tech Media en Cultuur Achterklap Shop Voorpagina Net binnen Populair Meer Minder Wissel kleurenschemaWissel kleurenschema , Binnenland Buitenland Politiek Klimaat Video , Voorpagina Net binnen Meest gelezen Oorlog in Oekraïne Binnenland Buitenland Algemeen Politiek Video Podcast Weer Economie Klimaat Wonen Geld Werk Ondernemen Brexit Auto Aandelen Verkeer Sport Voetbal Formule 1 Scorebord Spellen Tech Games Reviews Achtergrond Media en Cultuur Films en series Muziek Boek en cultuur Media Achterklap Koningshuis TV gids Overig Kind & Gezin Dieren Eten en drinken Gezondheid NUcheckt Opmerkelijk Thuis Vakantie Wetenschap Regio Alphen a/d Rijn Amersfoort Amsterdam Breda Den Haag Eindhoven Groningen Haarlem Leiden Zeeland Rotterdam Utrecht Zwolle Over NU.nl NUfolder NUshop Tickets , NU.nl heeft je steun nodig Je gebruikt een adblocker. Wij kunnen onze artikelen alleen gratis toegankelijk voor je maken dankzij advertenties. Wil je jouw adblocker voor ons pauzeren? Zo werkt het , Zondag 15 mei 2022 | Het laatste nieuws het eerst op NU.nl , Sjanghai gaat na wekenlange strenge lockdown vanaf maandag versoepelen 15 mei 2022 09:54 15-05-22 09:54 Laatste update: een uur geleden Update: een uur geleden 112 NUjij-reacties reacties Delen via Whatsapp Delen via Facebook Delen via Twitter Delen via Linkedin Delen via email , Na ruim zes weken van strenge COVID-19-lockdowns gaat Sjanghai vanaf maandag weer geleidelijk open. Dat meldt Persbureau Reuters zondag. Als eerste zullen bedrijven zoals winkels en kapsalons hun deuren openen. Veel daarvan mogen alleen nog open met een beperkte capaciteit. Er zijn nog geen details bekend over het tempo en de omvang van de versoepelingen.De inwoners van de stad geloven maar weinig van de woorden van de burgemeester. Veel van de 26 miljoen inwoners zitten sinds eind februari in een strenge lockdown. Ze raakten steeds gefrustreerder over de gebrekkige toegang tot voedsel en zorg, de slechte kwaliteit van overheidsrantsoenen en de locatie van quarantainecentra. Ook online winkelen was vrijwel onmogelijk door een tekort aan bezorgers. Meerdere kritische uitingen over de leefomstandigheden op sociale media zijn gecensureerd. 60Inwoners Sjanghai schreeuwen vanaf balkon tijdens lockdown Nul-doelstelling in voorsteden Sjanghai bereikt China heeft een uitzonderlijke kijk op het uitroeien van het virus: ze streven naar nul besmettingen. Om dit te bereiken, moesten alle inwoners worden getest. De regering zette daarvoor het leger in en stuurde duizenden gezondheidsmedewerkers naar Sjanghai.De nul-doelstelling is in de voorsteden van Sjanghai bereikt. Daar zullen de eerste versoepelingen dan ook worden ingezet. Tegelijkertijd zijn de maatregelen in het centrum de afgelopen twee weken juist verscherpt. Er zijn onder andere hekken om woonblokken geplaatst en het aantal aan-huis-leveringen is nog verder teruggebracht.Het aantal besmettingen neemt steeds verder af. Zo zijn er zaterdag nog maar 168 nieuwe besmettingen vastgesteld. Zie ook: Dodental door corona in Sjanghai stijgt, veel onvrede over strenge lockdown , Zie ook: Dodental door corona in Sjanghai stijgt, veel onvrede over strenge lockdown

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here