NU.nl Wissel kleurenschemaWissel kleurenschema , Ga naar de inhoud Net binnen Algemeen Economie Sport Tech Media en Cultuur Achterklap Shop Voorpagina Net binnen Populair Meer Minder Wissel kleurenschemaWissel kleurenschema , Games Reviews , Voorpagina Net binnen Meest gelezen Oorlog in Oekraïne Binnenland Buitenland Algemeen Politiek Video Podcast Weer Economie Klimaat Wonen Geld Werk Ondernemen Brexit Auto Aandelen Verkeer Sport Voetbal Formule 1 Scorebord Spellen Tech Games Reviews Achtergrond Media en Cultuur Films en series Muziek Boek en cultuur Media Achterklap Koningshuis TV gids Overig Kind & Gezin Dieren Eten en drinken Gezondheid NUcheckt Opmerkelijk Thuis Vakantie Wetenschap Regio Alphen a/d Rijn Amersfoort Amsterdam Breda Den Haag Eindhoven Groningen Haarlem Leiden Zeeland Rotterdam Utrecht Zwolle Over NU.nl NUfolder NUshop Tickets , NU.nl heeft je steun nodig Je gebruikt een adblocker. Wij kunnen onze artikelen alleen gratis toegankelijk voor je maken dankzij advertenties. Wil je jouw adblocker voor ons pauzeren? Zo werkt het , Zondag 15 mei 2022 | Het laatste nieuws het eerst op NU.nl , Samsung blijft volgens onderzoek marktleider op Nederlandse smartphonemarkt 13 mei 2022 14:49 13-05-22 14:49 Laatste update: 1 dag, 9 uur geleden Update: 1 dag, 9 uur geleden 228 NUjij-reacties reacties Delen via Whatsapp Delen via Facebook Delen via Twitter Delen via Linkedin Delen via email , Samsung was in de eerste drie maanden van dit jaar in Nederland marktleider op smartphonegebied, blijkt uit onderzoek van Telecompaper. Apple staat op de tweede plaats, maar heeft de afgelopen tijd aan terrein gewonnen. Van alle Nederlanders in de leeftijd van zestien tot tachtig jaar laat 43 procent weten een Samsung-telefoon te hebben. Dat komt neer op ruim 5,6 miljoen toestellen. Het aandeel van mensen met een Samsung-smartphone is tussen het eerste kwartaal van 2018 en de eerste drie maanden van 2022 ongeveer gelijk gebleven.Apple heeft een marktaandeel van 36 procent. Ongeveer 4,7 miljoen Nederlanders hebben een iPhone. In 2018 zei nog 30 procent een iPhone te hebben.Ruim een op de drie Samsung-bezitters heeft een toestel uit de duurdere Galaxy S-serie. Van alle Samsung-gebruikers heeft 15 procent een recent model uit die reeks. Een Galaxy S-model van vier jaar of ouder wordt door 12 procent van alle Samsung-bezitters gebruikt, oftewel ruim 600.000 Nederlanders. Deze toestellen worden door Samsung niet meer ondersteund met software- en beveiligingsupdates. Verder blijkt dat een op de vijf Samsung-bezitters een model uit de Galaxy A5-serie gebruikt.Sinds de introductie van de Samsung Galaxy S22 begin dit jaar biedt Samsung voor zijn duurdere toestellen vijf jaar aan beveiligingsupgrades en vier jaar updates van het besturingssysteem. Dat was tot voor kort drie jaar in beide gevallen.Apple biedt momenteel nog ondersteuning voor alle modellen die zijn uitgebracht sinds 2015, waardoor 94 procent van alle iPhones die in Nederland in gebruik zijn nog door het bedrijf worden ondersteund. Van de iPhone-bezitters heeft 8 procent een model uit de recentste iPhone 13-serie en de helft gebruikt een model van minstens vier jaar oud. Deze inhoud kan helaas niet worden getoondWij hebben geen toestemming voor de benodigde cookies. Aanvaard de cookies om deze inhoud te bekijken.Wijzig cookie-instellingen , Bekijk de beste apps van de week

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here