,

Al jaren kampt Gert-Jan van Duren met het chronisch vermoeidheidssyndroom ME (myalgische encefalomyelitis). “Ik voel me altijd uitgeput. Mijn energieniveau is vergelijkbaar met een batterij van 3 procent. Ik ben voor alles gevoelig: licht en geluid kan ik moeilijk verdragen.”

Als hij bij het UWV een verzoek indient om versneld een WIA-uitkering te krijgen voor volledige en duurzame arbeidsongeschiktheid, wordt dit afgewezen. Volgens het UWV zijn behandeling en herstel nog mogelijk.

Dolblij

Gert-Jan laat het er niet bij zitten. Met bed en al gaat hij vorig jaar zomer per ambulance naar de rechtbank om te vechten voor een uitkering, zoals op de volgende beelden te zien is:

,

Een bijzonder beeld in de rechtszaal in Almelo afgelopen zomer. Liggend in zijn ziekbed vecht Gert-Jan voor een uitkering. Volgens hem is hij zo ziek dat ie nooit meer kan werken. Het UWV zegt dat er nog kans op verbetering is.