NU.nl Wissel kleurenschemaWissel kleurenschema , Ga naar de inhoud Net binnen Algemeen Economie Sport Tech Media en Cultuur Achterklap Shop Voorpagina Net binnen Populair Meer Minder Wissel kleurenschemaWissel kleurenschema , Games Reviews , Voorpagina Net binnen Meest gelezen Oorlog in Oekraïne Binnenland Buitenland Algemeen Politiek Video Podcast Weer Economie Klimaat Wonen Geld Werk Ondernemen Brexit Auto Aandelen Verkeer Sport Voetbal Formule 1 Scorebord Spellen Tech Games Reviews Achtergrond Media en Cultuur Films en series Muziek Boek en cultuur Media Achterklap Koningshuis TV gids Overig Kind & Gezin Dieren Eten en drinken Gezondheid NUcheckt Opmerkelijk Thuis Vakantie Wetenschap Regio Alphen a/d Rijn Amersfoort Amsterdam Breda Den Haag Eindhoven Groningen Haarlem Leiden Zeeland Rotterdam Utrecht Zwolle Over NU.nl NUfolder NUshop Tickets , NU.nl heeft je steun nodig Je gebruikt een adblocker. Wij kunnen onze artikelen alleen gratis toegankelijk voor je maken dankzij advertenties. Wil je jouw adblocker voor ons pauzeren? Zo werkt het , Zaterdag 14 mei 2022 | Het laatste nieuws het eerst op NU.nl , GGD's bieden mensen van wie gegevens zijn gestolen een schadevergoeding aan 13 mei 2022 15:14 13-05-22 15:14 Laatste update: 15 uur geleden Update: 15 uur geleden 105 NUjij-reacties reacties Delen via Whatsapp Delen via Facebook Delen via Twitter Delen via Linkedin Delen via email , De GGD’s bieden ongeveer 1.250 mensen een schadevergoeding aan. Het gaat om mensen van wie gegevens uit computersystemen zijn gestolen, meldt de overkoepelende organisatie GGD GHOR Nederland vrijdag. Gedupeerden kunnen een bedrag van 500 euro ontvangen. De laatste brieven aan gedupeerden zijn vrijdag verstuurd, zegt de organisatie. De afgelopen tijd hebben ruim 750 mensen bericht ontvangen. Van hen heeft ruim de helft het geboden bedrag geaccepteerd. Een tiental mensen gaat niet akkoord en de rest heeft nog niets laten horen.Ongeveer een jaar geleden werd bekend dat GGD-medewerkers privégegevens verhandelden van mensen die zich op het coronavirus hadden laten testen. Die informatie werd uit de GGD-systemen gehaald en verkocht op online marktplaatsen. De hoofdverdachten werden in september veroordeeld.Volgens Stichting Initiatieven Collectieve Acties Massaschade (Stichting ICAM) zijn er veel meer gedupeerden dan de GGD GHOR zegt. De stichting gaat uit van mogelijk 6,5 miljoen mensen en heeft daarom een massaclaim ingediend. Daarbij hebben ongeveer 130.000 mensen zich aangesloten.De stichting wil 1.500 euro schadevergoeding voor mensen van wie zeker is dat hun gegevens zijn gestolen. Mensen die in de GGD-systemen staan en risico op diefstal liepen, moeten volgens Stichting ICAM ook 500 euro krijgen. , Bekijk de beste apps van de week

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here