NU.nl Wissel kleurenschemaWissel kleurenschema , Ga naar de inhoud Net binnen Algemeen Economie Sport Tech Media en Cultuur Achterklap Shop Voorpagina Net binnen Populair Meer Minder Wissel kleurenschemaWissel kleurenschema , Games Reviews , Voorpagina Net binnen Meest gelezen Oorlog in Oekraïne Binnenland Buitenland Algemeen Politiek Video Podcast Weer Economie Klimaat Wonen Geld Werk Ondernemen Brexit Auto Aandelen Verkeer Sport Voetbal Formule 1 Scorebord Spellen Tech Games Reviews Achtergrond Media en Cultuur Films en series Muziek Boek en cultuur Media Achterklap Koningshuis TV gids Overig Kind & Gezin Dieren Eten en drinken Gezondheid NUcheckt Opmerkelijk Thuis Vakantie Wetenschap Regio Alphen a/d Rijn Amersfoort Amsterdam Breda Den Haag Eindhoven Groningen Haarlem Leiden Zeeland Rotterdam Utrecht Zwolle Over NU.nl NUfolder NUshop Tickets , NU.nl heeft je steun nodig Je gebruikt een adblocker. Wij kunnen onze artikelen alleen gratis toegankelijk voor je maken dankzij advertenties. Wil je jouw adblocker voor ons pauzeren? Zo werkt het , Donderdag 12 mei 2022 | Het laatste nieuws het eerst op NU.nl , Grootste Nederlandse krantenuitgevers hebben geen nieuwsdeal met Google 12 mei 2022 17:45 12-05-22 17:45 Laatste update: 20 minuten geleden Update: 20 minuten geleden 3 NUjij-reacties reacties Delen via Whatsapp Delen via Facebook Delen via Twitter Delen via Linkedin Delen via email , De twee grootste krantenuitgevers in Nederland, DPG Media en Mediahuis, hebben nog geen overeenkomst met Google gesloten over het betalen voor het gebruik van hun nieuwsberichten. Google maakte woensdag bekend deals te hebben gesloten met driehonderd organisaties in de EU over het betalen voor nieuws, waaronder Nederlandse organisaties. Met welke Nederlandse nieuwsorganisaties er dan wel afspraken zijn gemaakt, is niet bekend. Google wil dat niet bekendmaken omdat dat vertrouwelijk zou zijn.DPG, dat onder meer NU.nl uitgeeft maar ook kranten als de Volkskrant, het AD en Trouw, zegt geen overeenkomst te hebben gesloten met Google. Ook Mediahuis en de NPO hebben geen afspraken gemaakt over vergoedingen voor hun nieuws dat in Google News terechtkomt.Europese uitgevers verzetten zich de afgelopen jaren tegen de macht van Google en andere platforms en riepen toezichthouders op om onderzoek te doen. De platforms hebben zich voor miljarden aan advertentie-inkomsten toegeëigend, vinden de uitgevers.Twaalf Nederlandse uitgevers maakten vorig jaar bekend samen te willen werken om hun zogeheten uitgeversrecht uit te baten. Dat is een nieuw soort intellectueel eigendom dat de Europese Unie drie jaar geleden invoerde om nieuwsorganisaties de mogelijkheid te bieden geld te vragen als online platforms hun berichten plaatsen.De gesprekken over zo’n verenigd front tegenover techplatforms lopen nog. Volgens DPG verlopen die voorspoedig. Naast DPG zeiden ook de NPO, Mediahuis, de uitgevers van het Reformatorisch Dagblad, Het Financieele Dagblad en het Nederlands Dagblad en tijdschriftenuitgevers als ONE Business en WPG Media afgelopen zomer mee te doen aan die onderhandelingen. , Bekijk de beste apps van de week

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here