NU.nl Wissel kleurenschemaWissel kleurenschema , Ga naar de inhoud Net binnen Algemeen Economie Sport Tech Media en Cultuur Achterklap Shop Voorpagina Net binnen Populair Meer Minder Wissel kleurenschemaWissel kleurenschema , Games Reviews , Voorpagina Net binnen Meest gelezen Oorlog in Oekraïne Binnenland Buitenland Algemeen Politiek Video Podcast Weer Economie Klimaat Wonen Geld Werk Ondernemen Brexit Auto Aandelen Verkeer Sport Voetbal Formule 1 Scorebord Spellen Tech Games Reviews Achtergrond Media en Cultuur Films en series Muziek Boek en cultuur Media Achterklap Koningshuis TV gids Overig Kind & Gezin Dieren Eten en drinken Gezondheid NUcheckt Opmerkelijk Thuis Vakantie Wetenschap Regio Alphen a/d Rijn Amersfoort Amsterdam Breda Den Haag Eindhoven Groningen Haarlem Leiden Zeeland Rotterdam Utrecht Zwolle Over NU.nl NUfolder NUshop Tickets , NU.nl heeft je steun nodig Je gebruikt een adblocker. Wij kunnen onze artikelen alleen gratis toegankelijk voor je maken dankzij advertenties. Wil je jouw adblocker voor ons pauzeren? Zo werkt het , Woensdag 11 mei 2022 | Het laatste nieuws het eerst op NU.nl , Apps voor goedkoop tanken waren afgelopen maanden een stuk populairder 11 mei 2022 05:30 11-05-22 05:30 0 NUjij-reacties reacties Delen via Whatsapp Delen via Facebook Delen via Twitter Delen via Linkedin Delen via email , De populariteit van apps waarmee je kunt bekijken waar je op dit moment het goedkoopst kunt tanken, is de afgelopen maanden flink toegenomen. Dat blijkt uit een rondgang van NU.nl. De benzineprijzen aan de pomp zijn al maandenlang enorm hoog. Dat komt onder meer door de oorlog in Oekraïne, maar ook door het economisch herstel na de coronacrisis. De prijs van olie is daardoor flink omhooggegaan.De benzineprijzen verschillen per locatie en het kan flink lonen om even om te rijden wanneer je moet tanken. Verschillende apps geven aan waar je je tank relatief goedkoop kunt volgooien. Zulke apps zijn de afgelopen maanden flink populairder geworden, zeggen de bedrijven die erachter zitten.Zo heeft de ANWB een Onderweg-app, waarmee je onder meer kunt zien wat de actuele brandstofprijzen in jouw buurt zijn. “We zien een grote belangstelling voor onze app en dan met name voor het onderdeel tanken”, zegt een woordvoerder.De populariteit van de tankinformatie is volgens de zegspersoon met name toegenomen sinds de start van de oorlog in Oekraïne op 24 februari. “In maart zagen we een groei van 146 procent ten opzichte van februari. In april zagen we weer een daling van 26 procent ten opzichte van maart, maar de belangstelling blijft op een hoog niveau.” Aantal nieuwe downloads ‘bovengemiddeld’ sinds oorlog Ook DirectLease zag het aantal gebruikers van zijn soortgelijke Tankservice-app flink stijgen. Waar het bedrijf in januari 2021 nog ruim 131.000 gebruikers had, waren dat er in januari dit jaar al ruim 185.000. Maar met name in februari en maart nam het aantal gebruikers enorm toe, tot respectievelijk 233.000 en 343.000.Een derde populaire app waarmee je de Nederlandse benzineprijzen kunt checken, is Tankey. Het in 2018 opgerichte bedrijf kan geen precieze cijfers van het afgelopen jaar overhandigen, maar zegt inmiddels zo’n 300.000 gebruikers te hebben.”Op 24 februari zagen we een record van tweeduizend nieuwe downloads. Ook daarna zijn er meerdere pieken van duizend downloads per dag geweest. Dat is bovengemiddeld en hebben we nog niet eerder gezien”, aldus oprichter Paul Akass. , Bekijk de beste apps van de week

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here