NU.nl Wissel kleurenschemaWissel kleurenschema , Ga naar de inhoud Net binnen Algemeen Economie Sport Tech Media en Cultuur Achterklap Shop Voorpagina Net binnen Populair Meer Minder Wissel kleurenschemaWissel kleurenschema , Films en series Muziek Media Boek en cultuur Koningshuis , Voorpagina Net binnen Meest gelezen Oorlog in Oekraïne Binnenland Buitenland Algemeen Politiek Video Podcast Weer Economie Klimaat Wonen Geld Werk Ondernemen Brexit Auto Aandelen Verkeer Sport Voetbal Formule 1 Scorebord Spellen Tech Games Reviews Achtergrond Media en Cultuur Films en series Muziek Boek en cultuur Media Achterklap Koningshuis TV gids Overig Kind & Gezin Dieren Eten en drinken Gezondheid NUcheckt Opmerkelijk Thuis Vakantie Wetenschap Regio Alphen a/d Rijn Amersfoort Amsterdam Breda Den Haag Eindhoven Groningen Haarlem Leiden Zeeland Rotterdam Utrecht Zwolle Over NU.nl NUfolder NUshop Tickets , NU.nl heeft je steun nodig Je gebruikt een adblocker. Wij kunnen onze artikelen alleen gratis toegankelijk voor je maken dankzij advertenties. Wil je jouw adblocker voor ons pauzeren? Zo werkt het , Dinsdag 10 mei 2022 | Het laatste nieuws het eerst op NU.nl , Prins Charles neemt plaats in stoel Philip voor uitspreken troonrede van Elizabeth 10 mei 2022 14:32 10-05-22 14:32 Laatste update: 42 minuten geleden Update: 42 minuten geleden 44 NUjij-reacties reacties Delen via Whatsapp Delen via Facebook Delen via Twitter Delen via Linkedin Delen via email , De Britse prins Charles heeft dinsdag in Londen het parlementaire jaar geopend met een troonrede die hij hield namens zijn moeder, koningin Elizabeth. De 73-jarige prins ging niet op de stoel van Elizabeth zitten, die afwezig is vanwege haar gezondheid, maar die van haar overleden echtgenoot prins Philip. Een dag voor de traditionele opening van het parlementaire jaar werd bekend dat de koningin zou worden vervangen door haar oudste zoon en beoogde opvolger. De 96-jarige Elizabeth, al zeventig jaar het Britse staatshoofd, kampt met mobiliteitsproblemen. In 1959 en 1963 kon ze ook niet bij de opening aanwezig zijn, toen omdat ze in verwachting was.Naast Charles was een stoel geplaatst voor zijn echtgenote Camilla. In de troonrede werd niets gezegd over de afwezigheid van Elizabeth. Wel vertelde Charles dat zijn moeder uitkijkt naar de festiviteiten die worden gehouden omdat ze zeventig jaar op de troon zit.Charles zette in de zogeheten Queen’s Speech de belangrijkste beleidsplannen uiteen. De regering van premier Boris Johnson gaat wetten indienen voor onder meer goedkopere en schonere energie, betere huisvesting en hervormingen in het onderwijs.Ook verwees de prins van Wales naar de oorlog in Oekraïne. “De regering zal een leidende rol spelen bij het verdedigen van democratie en vrijheid over de hele wereld”, zei hij. Charles verklaarde daarnaast dat de regering “kansen zal blijven grijpen” die door de Brexit ontstaan en kondigde ook andere plannen voor de economie aan. 35Prins Charles houdt troonrede voor afwezige koningin Elizabeth

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here