NU.nl Wissel kleurenschemaWissel kleurenschema , Ga naar de inhoud Net binnen Algemeen Economie Sport Tech Media en Cultuur Achterklap Shop Voorpagina Net binnen Populair Meer Minder Wissel kleurenschemaWissel kleurenschema , Games Reviews , Voorpagina Net binnen Meest gelezen Oorlog in Oekraïne Binnenland Buitenland Algemeen Politiek Video Podcast Weer Economie Klimaat Wonen Geld Werk Ondernemen Brexit Auto Aandelen Verkeer Sport Voetbal Formule 1 Scorebord Spellen Tech Games Reviews Achtergrond Media en Cultuur Films en series Muziek Boek en cultuur Media Achterklap Koningshuis TV gids Overig Kind & Gezin Dieren Eten en drinken Gezondheid NUcheckt Opmerkelijk Thuis Vakantie Wetenschap Regio Alphen a/d Rijn Amersfoort Amsterdam Breda Den Haag Eindhoven Groningen Haarlem Leiden Zeeland Rotterdam Utrecht Zwolle Over NU.nl NUfolder NUshop Tickets , NU.nl heeft je steun nodig Je gebruikt een adblocker. Wij kunnen onze artikelen alleen gratis toegankelijk voor je maken dankzij advertenties. Wil je jouw adblocker voor ons pauzeren? Zo werkt het , Dinsdag 10 mei 2022 | Het laatste nieuws het eerst op NU.nl , Bijna 20 miljoen PlayStation 5-consoles verkocht, dit jaar meer voorraad verwacht 10 mei 2022 10:03 10-05-22 10:03 Laatste update: 16 minuten geleden Update: 16 minuten geleden 29 NUjij-reacties reacties Delen via Whatsapp Delen via Facebook Delen via Twitter Delen via Linkedin Delen via email , Sony heeft ondanks aanhoudende tekorten in de winkels wereldwijd inmiddels 19,3 miljoen exemplaren van de PlayStation 5 verkocht. Het komende jaar wordt meer voorraad verwacht. Van de 19,3 miljoen verkochte PlayStations werden er 11,5 miljoen in het afgelopen fiscale jaar verkocht, meldt het bedrijf. Dat is minder dan de 14,8 miljoen consoles die Sony verwachtte te verkopen. Al had het bedrijf al wel gewaarschuwd dat dit vanwege productieproblemen lastig zou worden.Het afgelopen kwartaal verscheepte Sony twee miljoen PlayStation 5-consoles, meldt het bedrijf. Dat waren er in hetzelfde kwartaal vorig jaar nog 3,3 miljoen.Er is wereldwijd nog steeds meer vraag naar de PlayStation 5 dan dat er aanbod is. Dat komt grotendeels door het aanhoudend chiptekort.Toch verwacht Sony dit jaar meer consoles te kunnen verkopen. Het bedrijf stelt zich ten doel om in het komende fiscale jaar (dat in maart 2023 eindigt) achttien miljoen exemplaren van de PlayStation 5 te verkopen.Sony maakte verder bekend dat online dienst PlayStation Plus inmiddels 47,4 miljoen gebruikers heeft. Dat zijn er iets minder dan een jaar geleden (47,6 miljoen). Ook het aantal maandelijkse gebruikers is iets gedaald: van 109 miljoen naar 106 miljoen. Eventuele oorzaken zijn niet genoemd. , Bekijk de beste apps van de week

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here