NU.nl Wissel kleurenschemaWissel kleurenschema , Ga naar de inhoud Net binnen Algemeen Economie Sport Tech Media en Cultuur Achterklap Shop Voorpagina Net binnen Populair Meer Minder Wissel kleurenschemaWissel kleurenschema , Films en series Muziek Media Boek en cultuur Koningshuis , Voorpagina Net binnen Meest gelezen Oorlog in Oekraïne Binnenland Buitenland Algemeen Politiek Video Podcast Weer Economie Klimaat Wonen Geld Werk Ondernemen Brexit Auto Aandelen Verkeer Sport Voetbal Formule 1 Scorebord Spellen Tech Games Reviews Achtergrond Media en Cultuur Films en series Muziek Boek en cultuur Media Achterklap Koningshuis TV gids Overig Kind & Gezin Dieren Eten en drinken Gezondheid NUcheckt Opmerkelijk Thuis Vakantie Wetenschap Regio Alphen a/d Rijn Amersfoort Amsterdam Breda Den Haag Eindhoven Groningen Haarlem Leiden Zeeland Rotterdam Utrecht Zwolle Over NU.nl NUfolder NUshop Tickets , NU.nl heeft je steun nodig Je gebruikt een adblocker. Wij kunnen onze artikelen alleen gratis toegankelijk voor je maken dankzij advertenties. Wil je jouw adblocker voor ons pauzeren? Zo werkt het , Maandag 09 mei 2022 | Het laatste nieuws het eerst op NU.nl , Prinses Beatrix legt geld bij voor renovatie van zeilboot De Groene Draeck 09 mei 2022 17:41 09-05-22 17:41 Laatste update: 2 uur geleden Update: 2 uur geleden 191 NUjij-reacties reacties Delen via Whatsapp Delen via Facebook Delen via Twitter Delen via Linkedin Delen via email , Prinses Beatrix betaalt mee aan de renovatie van haar zeilboot De Groene Draeck. De kosten van de renovatie zijn hoger dan het vastgestelde vijfjarenbudget dat ze ontvangt van het ministerie van Defensie, meldt de Rijksvoorlichtingsdienst (RVD). Het vijfjarenbudget voor de periode 2021 tot en met 2025 is vastgesteld op een totaalbedrag van 435.000 euro. De kosten die hier nog bovenop komen zijn voor de rekening van de prinses.De Groene Draeck is sinds september 2021 uit de vaart vanwege de grootschalige renovatie en revisie van vrijwel het gehele schip. Dit houdt in dat het van binnen en buiten wordt gestript, de romp van binnen en buiten wordt geconserveerd en installaties en inrichting waar nodig worden hersteld of vervangen. De verwachting is dat het zeiljacht aan het eind van de zomer van 2022 vaarklaar is.De toenmalige kroonprinses Beatrix kreeg het jacht in 1956 voor haar achttiende verjaardag cadeau van het Nederlandse volk. De Staat schonk haar het onderhoud.De Groene Draeck is een lemsteraak, een traditioneel Fries zeilschip, en is dit jaar 65 jaar in de vaart. Het schip wordt intensief gebruikt door de prinses, haar familie en gasten.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here