NU.nl Wissel kleurenschemaWissel kleurenschema , Ga naar de inhoud Net binnen Algemeen Economie Sport Tech Media en Cultuur Achterklap Shop Voorpagina Net binnen Populair Meer Minder Wissel kleurenschemaWissel kleurenschema , Binnenland Buitenland Politiek Klimaat Video , Voorpagina Net binnen Meest gelezen Oorlog in Oekraïne Binnenland Buitenland Algemeen Politiek Video Podcast Weer Economie Klimaat Wonen Geld Werk Ondernemen Brexit Auto Aandelen Verkeer Sport Voetbal Formule 1 Scorebord Spellen Tech Games Reviews Achtergrond Media en Cultuur Films en series Muziek Boek en cultuur Media Achterklap Koningshuis TV gids Overig Kind & Gezin Dieren Eten en drinken Gezondheid NUcheckt Opmerkelijk Thuis Vakantie Wetenschap Regio Alphen a/d Rijn Amersfoort Amsterdam Breda Den Haag Eindhoven Groningen Haarlem Leiden Zeeland Rotterdam Utrecht Zwolle Over NU.nl NUfolder NUshop Tickets , NU.nl heeft je steun nodig Je gebruikt een adblocker. Wij kunnen onze artikelen alleen gratis toegankelijk voor je maken dankzij advertenties. Wil je jouw adblocker voor ons pauzeren? Zo werkt het , Maandag 09 mei 2022 | Het laatste nieuws het eerst op NU.nl , Openbaar Ministerie eist vier jaar cel tegen Josef B. in zaak-Ruinerwold 09 mei 2022 20:32 09-05-22 20:32 Laatste update: 2 minuten geleden Update: 2 minuten geleden 3 NUjij-reacties reacties Delen via Whatsapp Delen via Facebook Delen via Twitter Delen via Linkedin Delen via email , Het Openbaar Ministerie (OM) eist een celstraf van vier jaar tegen de 61-jarige Josef B. voor zijn betrokkenheid bij het verborgen gezin in een afgelegen boerderij in Ruinerwold. Het OM verwijt hem bijgedragen te hebben aan mishandeling en vrijheidsberoving van de kinderen van het gezin dat voor de buitenwereld verborgen werd gehouden. De aanklager vindt dat de man per direct terug naar de gevangenis moet. Het gezin leefde vanaf 2010 in totale afzondering op een afgelegen boerderij en werd in oktober 2019 ontdekt, nadat een van de kinderen alarm had geslagen in het dorp. B. was de huurder van het pand en werd bij de inval van het pand in oktober 2019 opgepakt. Hij knapte de boerderij op en ondersteunde het gezin financieel. Ook huurde hij een loods in Meppel, zodat een deel van het gezin daar afgezonderd met hem kon leven.Volgens de officier van justitie was B. de enige die op de hoogte was van het bestaan van de kinderen in de boerderij. Hij stond er ook wel eens bij als ze fysiek mishandeld werden.Tijdens zijn verhoor gaf B. aan dat hij het zo weer zou doen. Dat maakt hem volgens het OM medeverantwoordelijk “voor het zowel fysiek als mentaal dichthouden van de deur voor de kinderen naar de buitenwereld”. Zonder B. was het niet mogelijk geweest om de kinderen van hun vrijheid te beroven, te mishandelen en af te sluiten van zorg en onderwijs, aldus het OM.Het gezin bestaat uit negen kinderen en woonde onder meer in Hasselt, Zwartsluis en Meppel. De drie oudste kinderen verlieten het gezin toen het neerstreek in Ruinerwold. De zes meerderjarige kinderen die in Ruinerwold woonden waren nooit door hun vader Gerrit Jan van D. aangegeven bij de burgerlijke stand, bezochten geen school en kregen geen medische zorg.B. is uit Oostenrijk afkomstig en kende Van D. al tientallen jaren via de beruchte Moon-sekte. Na het vertrek bij de sekte ontwikkelde Van D. een eigen geloof. B. volgde Van D. als discipel op de voet.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here