NU.nl Wissel kleurenschemaWissel kleurenschema , Ga naar de inhoud Net binnen Algemeen Economie Sport Tech Media en Cultuur Achterklap Shop Voorpagina Net binnen Populair Meer Minder Wissel kleurenschemaWissel kleurenschema , Films en series Muziek Media Boek en cultuur Koningshuis , Voorpagina Net binnen Meest gelezen Oorlog in Oekraïne Binnenland Buitenland Algemeen Politiek Video Podcast Weer Economie Klimaat Wonen Geld Werk Ondernemen Brexit Auto Aandelen Verkeer Sport Voetbal Formule 1 Scorebord Spellen Tech Games Reviews Achtergrond Media en Cultuur Films en series Muziek Boek en cultuur Media Achterklap Koningshuis TV gids Overig Kind & Gezin Dieren Eten en drinken Gezondheid NUcheckt Opmerkelijk Thuis Vakantie Wetenschap Regio Alphen a/d Rijn Amersfoort Amsterdam Breda Den Haag Eindhoven Groningen Haarlem Leiden Zeeland Rotterdam Utrecht Zwolle Over NU.nl NUfolder NUshop Tickets , NU.nl heeft je steun nodig Je gebruikt een adblocker. Wij kunnen onze artikelen alleen gratis toegankelijk voor je maken dankzij advertenties. Wil je jouw adblocker voor ons pauzeren? Zo werkt het , Maandag 09 mei 2022 | Het laatste nieuws het eerst op NU.nl , Koningin Elizabeth niet bij opening parlementair jaar door gezondheidsklachten 09 mei 2022 19:37 09-05-22 19:37 Laatste update: 58 minuten geleden Update: 58 minuten geleden 86 NUjij-reacties reacties Delen via Whatsapp Delen via Facebook Delen via Twitter Delen via Linkedin Delen via email , De Britse koningin Elizabeth zal dinsdag vanwege gezondheidsklachten voor het eerst in 59 jaar ontbreken bij de opening van het parlementaire jaar in het Verenigd Koninkrijk, zo meldt de BBC maandag. Haar zoon, kroonprins Charles, zal haar taken overnemen. De 96-jarige Elizabeth heeft mobiliteitsklachten. Die dwongen haar eerder ook al om verplichtingen af te zeggen.Volgens Buckingham Palace zou het besluit om niet aanwezig te zijn bij de opening van het parlementaire jaar genomen zijn na overleg met de artsen van de koningin. Ze zou met tegenzin hebben toegestemd.Dit jaar is Elizabeth alleen in het openbaar buiten haar paleis verschenen bij de dankdienst voor haar in april 2021 overleden echtgenoot prins Philip. Dat was in maart.De vorstin heeft het voorlezen van de toespraak als opening van het parlementair jaar in haar zeventig jaar als vorstin slechts twee keer eerder gemist. Dat was in 1959 en 1963, toen ze in verwachting was.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here