NU.nl Wissel kleurenschemaWissel kleurenschema , Ga naar de inhoud Net binnen Algemeen Economie Sport Tech Media en Cultuur Achterklap Shop Voorpagina Net binnen Populair Meer Minder Wissel kleurenschemaWissel kleurenschema , Games Reviews , Voorpagina Net binnen Meest gelezen Oorlog in Oekraïne Binnenland Buitenland Algemeen Politiek Video Podcast Weer Economie Klimaat Wonen Geld Werk Ondernemen Brexit Auto Aandelen Verkeer Sport Voetbal Formule 1 Scorebord Spellen Tech Games Reviews Achtergrond Media en Cultuur Films en series Muziek Boek en cultuur Media Achterklap Koningshuis TV gids Overig Kind & Gezin Dieren Eten en drinken Gezondheid NUcheckt Opmerkelijk Thuis Vakantie Wetenschap Regio Alphen a/d Rijn Amersfoort Amsterdam Breda Den Haag Eindhoven Groningen Haarlem Leiden Zeeland Rotterdam Utrecht Zwolle Over NU.nl NUfolder NUshop Tickets , NU.nl heeft je steun nodig Je gebruikt een adblocker. Wij kunnen onze artikelen alleen gratis toegankelijk voor je maken dankzij advertenties. Wil je jouw adblocker voor ons pauzeren? Zo werkt het , Zondag 08 mei 2022 | Het laatste nieuws het eerst op NU.nl , Fortnite weer speelbaar op iPhones en Android-telefoons via Xbox Cloud Gaming 06 mei 2022 08:32 06-05-22 08:32 Laatste update: 1 dag, 19 uur geleden Update: 1 dag, 19 uur geleden 27 NUjij-reacties reacties Delen via Whatsapp Delen via Facebook Delen via Twitter Delen via Linkedin Delen via email , Microsoft en Epic Games hebben Fortnite gratis beschikbaar gemaakt op Xbox Cloud Gaming. Daarmee is de populaire game zonder installatie speelbaar op onder meer iPhones en Android-telefoons. Apple en Google verwijderden het spel eerder uit hun appwinkels, omdat Epic Games hun regels rond betaalsystemen overtrad. Fortnite is de eerste game die gratis speelbaar is op Xbox Cloud Gaming, de cloudstreamingdienst van Microsoft. De dienst is inmiddels in 26 landen beschikbaar, waaronder in Nederland. Fortnite is speelbaar met touchbediening, maar ook met een gekoppelde controller.Om de game te spelen is geen app nodig. Mensen kunnen naar de website van Xbox en zich daar aanmelden. Vervolgens kan een appicoon op het thuisscherm van de telefoon worden gezet als snelkoppeling. Fortnite kan in het browserscherm worden gestart en gespeeld.Microsoft is van plan om meer gratis speelbare games toe te voegen aan zijn nieuwe clouddienst. Het bedrijf zegt dat de cloud een belangrijke rol speelt om games toegankelijk te maken voor “de drie miljard spelers wereldwijd”.Op Android konden mensen Fortnite nog wel buiten de Play Store van Google om installeren. Op iPhones was het veel lastiger om aan de game te komen, sinds de blokkade van Apple. De techbedrijven grepen in nadat Epic Games een eigen betaalsysteem aan Fortnite toevoegde. Daarmee kon de game-uitgever de commissie van Google en Apple omzeilen en zelf meer geld verdienen. , Bekijk de beste apps van de week

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here