NU.nl Wissel kleurenschemaWissel kleurenschema , Ga naar de inhoud Net binnen Algemeen Economie Sport Tech Media en Cultuur Achterklap Shop Voorpagina Net binnen Populair Meer Minder Wissel kleurenschemaWissel kleurenschema , Films en series Muziek Media Boek en cultuur Koningshuis , Voorpagina Net binnen Meest gelezen Oorlog in Oekraïne Binnenland Buitenland Algemeen Politiek Video Podcast Weer Economie Klimaat Wonen Geld Werk Ondernemen Brexit Auto Aandelen Verkeer Sport Voetbal Formule 1 Scorebord Spellen Tech Games Reviews Achtergrond Media en Cultuur Films en series Muziek Boek en cultuur Media Achterklap Koningshuis TV gids Overig Kind & Gezin Dieren Eten en drinken Gezondheid NUcheckt Opmerkelijk Thuis Vakantie Wetenschap Regio Alphen a/d Rijn Amersfoort Amsterdam Breda Den Haag Eindhoven Groningen Haarlem Leiden Zeeland Rotterdam Utrecht Zwolle Over NU.nl NUfolder NUshop Tickets , NU.nl heeft je steun nodig Je gebruikt een adblocker. Wij kunnen onze artikelen alleen gratis toegankelijk voor je maken dankzij advertenties. Wil je jouw adblocker voor ons pauzeren? Zo werkt het , Zaterdag 07 mei 2022 | Het laatste nieuws het eerst op NU.nl , Kunsthistorica Mary 'Sis' van Rossem (77) overleden 06 mei 2022 23:47 06-05-22 23:47 Laatste update: 55 minuten geleden Update: 55 minuten geleden 0 NUjij-reacties reacties Delen via Whatsapp Delen via Facebook Delen via Twitter Delen via Linkedin Delen via email , De Nederlandse kunsthistorica en presentatrice Mary van Rossem is woensdag overleden op 77-jarige leeftijd. Dat heeft de familie van Van Rossem vrijdagavond bekendgemaakt via een in memoriam op de website van het magazine Maarten!. Sis, zoals Mary genoemd werd, overleed twee dagen nadat ze vanwege een val in haar woning in een Utrechts ziekenhuis werd opgenomen. Van Rossem verwierf nationale bekendheid door het tv-programma Hier zijn de Van Rossems. Daarin besprak zij wekelijks, samen met haar broers Vincent en Maarten, de bekende historicus, het culturele erfgoed van een verschillende stad. De bijnaam Sis kreeg Mary van haar broer Maarten en is een afkorting van het Engelse woord ‘sister’.Het NTR-programma startte in 2015 en telde 48 afleveringen in acht seizoenen. Bij een andere serie uit 2019, genaamd Broeders in Berlijn, moest Mary verstek laten gaan vanwege gezondheidsproblemen. Ze kon destijds niet meewerken aan het programma vanwege longemfyseem.Van Rossem was een groot deel van haar leven werkzaam in het onderwijs, zowel op middelbare scholen als op de Hogeschool Utrecht. Sinds 2018 schreef Sis een column voor Maarten!, het magazine van haar broer Maarten.Omroep NTR omschrijft Van Rossem als “een buitengewoon geestige en erudiete vrouw, die ons vaak deed bulderen van het lachen. Maar ook iemand die kunstgeschiedenis dichtbij de mensen wist te brengen en daarbij niet schroomde om haar eigen, soms tegendraadse mening te geven”.In overleg met de familie wordt de rest van het lopende seizoen van Hier zijn de Van Rossems alsnog uitgezonden, meldt de NTR. Het gaat om drie afleveringen. De eerste aflevering van het negende seizoen is drie weken geleden opgenomen. Die aflevering, waarin de familie op bezoek gaat in Zierikzee, zendt de omroep “als eerbetoon aan Sis” uit, na afloop van het huidige seizoen. Kunsthistoricus Sis van Rossem is op 4 mei overleden in een Utrechts ziekenhuis waar ze twee dagen eerder werd opgenomen na een val in haar woning. Sis was nauw betrokken bij het magazine Maarten!. Ze schreef columns die door duizenden fans werden gelezen. https://t.co/e6aumZztsV AvatarAuteurMaartenbladMoment van plaatsen20:54 – 6 mei 2022 , NUshop , NUshop

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here