NU.nl Wissel kleurenschemaWissel kleurenschema , Ga naar de inhoud Net binnen Algemeen Economie Sport Tech Media en Cultuur Achterklap Shop Voorpagina Net binnen Populair Meer Minder Wissel kleurenschemaWissel kleurenschema , Games Reviews , Voorpagina Net binnen Meest gelezen Oorlog in Oekraïne Binnenland Buitenland Algemeen Politiek Video Podcast Weer Economie Klimaat Wonen Geld Werk Ondernemen Brexit Auto Aandelen Verkeer Sport Voetbal Formule 1 Scorebord Spellen Tech Games Reviews Achtergrond Media en Cultuur Films en series Muziek Boek en cultuur Media Achterklap Koningshuis TV gids Overig Kind & Gezin Dieren Eten en drinken Gezondheid NUcheckt Opmerkelijk Thuis Vakantie Wetenschap Regio Alphen a/d Rijn Amersfoort Amsterdam Breda Den Haag Eindhoven Groningen Haarlem Leiden Zeeland Rotterdam Utrecht Zwolle Over NU.nl NUfolder NUshop Tickets , NU.nl heeft je steun nodig Je gebruikt een adblocker. Wij kunnen onze artikelen alleen gratis toegankelijk voor je maken dankzij advertenties. Wil je jouw adblocker voor ons pauzeren? Zo werkt het , Zaterdag 07 mei 2022 | Het laatste nieuws het eerst op NU.nl , Facebook zou opzettelijk pagina's Australische hulpdiensten geblokkeerd hebben 06 mei 2022 18:02 06-05-22 18:02 Laatste update: 15 uur geleden Update: 15 uur geleden 109 NUjij-reacties reacties Delen via Whatsapp Delen via Facebook Delen via Twitter Delen via Linkedin Delen via email , Toen Facebook vorig jaar Australische nieuwspagina’s blokkeerde om vooruit te lopen op nieuwe wetgeving, waren ook de pagina’s van hulpdiensten niet meer bereikbaar. Het platform heeft altijd gezegd dat dit onopzettelijk was, maar oud-medewerkers zeggen nu tegen The Wall Street Journal dat het juist een onderhandelingstactiek was. Facebook blokkeerde begin vorig jaar Australische nieuwspagina’s, omdat het bedrijf door een Australisch wetsvoorstel zou moeten gaan betalen voor het delen van nieuwscontent. Dit ging ook gelden voor bijvoorbeeld Google.Al snel bleek dat ook pagina’s van Australische hulpdiensten waren getroffen. Onder meer Facebook-pagina’s waarop werd gewaarschuwd voor COVID-19-uitbraken, bosbranden en tornado’s werkten niet meer naar behoren.Voormalige werknemers zeggen nu dat het bedrijf opzettelijk meer pagina’s heeft geblokkeerd dan nodig, om zo invloed uit te oefenen op de Australische regering. “Het was duidelijk dat we hierbij niet de wet naleefden, maar een klap uitdeelden aan maatschappelijke instellingen en hulpdiensten in Australië”, zegt een medewerker die betrokken was bij het project. Nieuw algoritme Uit documenten die de medewerkers hebben overhandigd aan The Wall Street Journal, zou blijken dat het bedrijf een nieuw algoritme had gebouwd. Elke pagina met 60 procent nieuwsinhoud werd daardoor bestempeld als ‘nieuwsorganisatie’ en daarom geblokkeerd.Facebook ontkent de beschuldigingen. Volgens een woordvoerder laten de documenten “duidelijk zien dat we van plan waren Australische overheidspagina’s vrij te stellen van beperkingen”. Dit zou door een “technische fout” zijn misgegaan. , Bekijk de beste apps van de week

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here