NU.nl Wissel kleurenschemaWissel kleurenschema , Ga naar de inhoud Net binnen Algemeen Economie Sport Tech Media en Cultuur Achterklap Shop Voorpagina Net binnen Populair Meer Minder Wissel kleurenschemaWissel kleurenschema , Games Reviews , Voorpagina Net binnen Meest gelezen Oorlog in Oekraïne Binnenland Buitenland Algemeen Politiek Video Podcast Weer Economie Klimaat Wonen Geld Werk Ondernemen Brexit Auto Aandelen Verkeer Sport Voetbal Formule 1 Scorebord Spellen Tech Games Reviews Achtergrond Media en Cultuur Films en series Muziek Boek en cultuur Media Achterklap Koningshuis TV gids Overig Kind & Gezin Dieren Eten en drinken Gezondheid NUcheckt Opmerkelijk Thuis Vakantie Wetenschap Regio Alphen a/d Rijn Amersfoort Amsterdam Breda Den Haag Eindhoven Groningen Haarlem Leiden Zeeland Rotterdam Utrecht Zwolle Over NU.nl NUfolder NUshop Tickets , NU.nl heeft je steun nodig Je gebruikt een adblocker. Wij kunnen onze artikelen alleen gratis toegankelijk voor je maken dankzij advertenties. Wil je jouw adblocker voor ons pauzeren? Zo werkt het , Vrijdag 06 mei 2022 | Het laatste nieuws het eerst op NU.nl , NASA gaat in juni verder met uitvoeren van tests met maanraket 06 mei 2022 15:14 06-05-22 15:14 Laatste update: 51 minuten geleden Update: 51 minuten geleden 7 NUjij-reacties reacties Delen via Whatsapp Delen via Facebook Delen via Twitter Delen via Linkedin Delen via email , Ruimtevaartorganisatie NASA gaat in juni opnieuw proberen om haar Space Launch System-raket (SLS) van brandstof te voorzien, meldt SpaceNews vrijdag. De vorige drie keren mislukte dat. SLS moet de grootste en krachtigste raket ooit worden. In 2024 wil NASA er astronauten mee naar de maan brengen.De Amerikaanse ruimtevaartorganisatie wilde de raket dit voorjaar voor het eerst lanceren, maar dat wordt nu op zijn vroegst in augustus. Er zijn dan nog geen astronauten aan boord, maar wel drie poppen met sensoren.De afgelopen weken vonden er zogenoemde wet dress rehearsals plaats. Dat zijn als het ware generale repetities, waarbij de raket niet echt wordt gelanceerd. De SLS zou worden volgetankt en vlak voordat de motoren zouden ontbranden, zou de stekker uit de lancering worden getrokken.De tests gingen niet van een leien dakje. De eerste keer was er een probleem met de mobiele draagraket. Een systeem dat ventilatoren gebruikt om schadelijke gassen buiten te houden werkte niet naar behoren. De tweede keer ging het mis omdat medewerkers een ventiel niet hadden opengedraaid.Ook de derde test verliep niet volgens plan. Terwijl de raket werd volgeladen met brandstof, ontstond er een gevaarlijk lek. Daarbij kwam vloeibare waterstof vrij, waardoor er explosiegevaar ontstond. De test werd daarop afgebroken.Mogelijk moeten er in juni nog meerdere wet dress rehearsals plaatsvinden, zei Jim Free van NASA. “We zijn optimistisch dat we er nog maar één nodig hebben op basis van alles wat we tot nu toe hebben kunnen doen. Maar we willen ook realistisch en eerlijk zijn dat het meer dan één poging kan kosten.” , Bekijk de beste apps van de week

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here