,

Meedoen is al hartstikke fijn voor de penningmeester. In de drie voorrondes en een play-off voor het hooftoernooi tikte Feyenoord 4 ton aan premies bij elkaar. Het bereiken van de groepsfase van het toernooi leverde een extra startpremie op van 2,9 miljoen euro.

6,3 miljoen euro voor de winterstop

Vervolgens levert iedere partij die gewonnen wordt of eindigt in gelijkspel ook weer een lekker extraatje op. Een winstpartij in de groepsfase is goed voor een half miljoen euro. Gelijkspel brengt 166.000 euro binnen.

Omdat de Rotterdammers twee keer gelijkspeelden en vier keer gehakt maakten van hun tegenstanders, leverden de prestaties in de groep nog eens ruim 2,3 miljoen euro op. Als groepswinnaar kreeg Feyenoord nog een extra bonus van 650.000 euro.

, ,

Daarmee stond de teller voor de winterstop al op 6,3 miljoen euro.

Steeds lucratiever

De potjes daarna leveren steeds meer op. Het bereiken van de achtste finales bracht 6 ton in het laatje. De kwartfinale is in de Conference League goed voor 1 miljoen en het bereiken van de halve finale laat de kassa voor 2 miljoen euro rinkelen.

Tot gisteravond was Feyenoord door de sportieve prestaties dus al verzekerd van 9,9 miljoen euro aan Europese bonussen. Door de plaats van Feyenoord op de Europese clubranglijst komt er nog ruim een miljoen bij, wat er ook gebeurt.

Droomscenario: 17 miljoen euro

Doordat de Rotterdammers stand hielden in een kolkend stadion in Marseille. kon Feyenoord gisteren weer 3 miljoen euro bijschrijven. En als de club op 25 mei zich mag laten kronen tot de eerste winnaar van de Conference League, komt daar nog 2 miljoen euro bij, om het totaal te brengen op 16 miljoen euro.

En ook dat is nog niet alles. De verdeling van de televisiegelden, waarvoor nog geen definitieve berekening is gemaakt, leveren minimaal nog tonnen extra op. Aan het einde van de rit, als het sprookje een gelukkig einde kent, maakt de UEFA zo’n 17 miljoen over naar De Kuip. Toch lekker.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here