NU.nl Wissel kleurenschemaWissel kleurenschema , Ga naar de inhoud Net binnen Algemeen Economie Sport Tech Media en Cultuur Achterklap Shop Voorpagina Net binnen Populair Meer Minder Wissel kleurenschemaWissel kleurenschema , Voetbal Formule 1 Meer Sport Spellen , Voorpagina Net binnen Meest gelezen Oorlog in Oekraïne Binnenland Buitenland Algemeen Politiek Video Podcast Weer Economie Klimaat Wonen Geld Werk Ondernemen Brexit Auto Aandelen Verkeer Sport Voetbal Formule 1 Scorebord Spellen Tech Games Reviews Achtergrond Media en Cultuur Films en series Muziek Boek en cultuur Media Achterklap Koningshuis TV gids Overig Kind & Gezin Dieren Eten en drinken Gezondheid NUcheckt Opmerkelijk Thuis Vakantie Wetenschap Regio Alphen a/d Rijn Amersfoort Amsterdam Breda Den Haag Eindhoven Groningen Haarlem Leiden Zeeland Rotterdam Utrecht Zwolle Over NU.nl NUfolder NUshop Tickets , NU.nl heeft je steun nodig Je gebruikt een adblocker. Wij kunnen onze artikelen alleen gratis toegankelijk voor je maken dankzij advertenties. Wil je jouw adblocker voor ons pauzeren? Zo werkt het , Vrijdag 06 mei 2022 | Het laatste nieuws het eerst op NU.nl , Feyenoord houdt stand in Marseille en bereikt eerste Europese finale in 20 jaar 05 mei 2022 22:55 05-05-22 22:55 Laatste update: een uur geleden Update: een uur geleden 11 NUjij-reacties reacties Delen via Whatsapp Delen via Facebook Delen via Twitter Delen via Linkedin Delen via email , Feyenoord heeft zich ten koste van Olympique Marseille geplaatst voor de finale van de Conference League. De ploeg van trainer Arne Slot bleef donderdag in de return in Frankrijk met 0-0 knap overeind en staat voor het eerst in twintig jaar in een Europese eindstrijd. De basis voor het bereiken van de finale legde Feyenoord vorige week in De Kuip. Toen werd in een spektakelstuk met 3-2 gewonnen, door twee doelpunten van Cyriel Dessers en een van Luis Sinisterra.De finale van de allereerste editie van de Conference League (het derde Europese niveau) is op 25 mei in Tirana. In de hoofdstad van Albanië is AS Roma, dat in de andere halve finale Leicester City de baas was, de tegenstander.Het is voor de vierde keer in de clubhistorie dat Feyenoord in een Europese finale staat. Eerder lukte dat in 1970 (Europacup I), 1974 en 2002 (beide UEFA Cup). Goed voorteken voor de Rotterdammers is dat al die finales werden gewonnen.De 3-2 van twintig jaar geleden tegen Borussia Dortmund is nog altijd de laatste door een Nederlandse club gewonnen finale. Ajax haalde in 2017 nog wel de eindstrijd van de Europa League, maar daarin was Manchester United met 2-0 te sterk. Het uitvallen van Dimitri Payet was een flinke aderlating voor Olympique Marseille. Het uitvallen van Dimitri Payet was een flinke aderlating voor Olympique Marseille. Foto: ANP Uitvallen Payet domper voor Marseille Dat Feyenoord een heet avondje tegemoet zou gaan, bleek al tijdens de tocht richting het stadion. De spelersbus werd geraakt door een baksteen en arriveerde daardoor veel later dan gepland bij het Stade Vélodrome. Toch besloot de UEFA om het duel gewoon om 21.00 uur te laten beginnen.Door het vanaf de tribunes afgestoken vuurwerk werden de eerste minuten afgewerkt onder een dik rookgordijn. In die heksenketel bleef Feyenoord keurig overeind, al liet de ploeg zich wel ver terugdringen. Meer dan een schot van Dimitri Payet dat rakelings langs de kruising vloog, hoefden de bezoekers in het eerste kwart van de wedstrijd echter niet te doorstaan.Tien minuten later zat de wedstrijd er voor de sterspeler van Olympique Marseille plotseling op. Payet blesseerde zichzelf en ging met een van pijn vertrokken gezicht naar de kant. Hij werd vervangen door oud-Ajacied Arek Milik, die met een gevaarlijke kopbal meteen een aardige entree maakte.Het gemis van Payet deed zich daarna wel voelen bij de thuisclub, waardoor Feyenoord zich langzaam in de wedstrijd wist te knokken. Het leverde vlak voor rust de eerste kans op voor de nummer drie van de Eredivisie. Guus Til zag zijn schot echter geblokt worden en naast het doel van Marseille verdwijnen. De spelers van Feyenoord vieren het bereiken van de finale uitbundig. De spelers van Feyenoord vieren het bereiken van de finale uitbundig. Foto: Getty Images Feyenoord moet nog billenknijpen in slotfase De bezoekers leken dat vertrouwen ook mee uit de kleedkamer te nemen, getuige een aardige kopbal van Sinisterra aan het begin van de tweede helft. Daarna nam Feyenoord echter de verdedigende stellingen weer in. Doelman Ofir Marciano was attent toen hij door Valentin Rongier op de proef werd gesteld.Ook daarna bleef Marseille aandringen, maar zonder echt grote kansen te creëren. Milik had de pech dat een schot van zijn linkervoet stuitte voordat hij uit kon halen. Aan de andere kant was het Gernot Trauner die de finaleplaats van Feyenoord bijna veiligstelde, maar net te hoog mikte.Daardoor werd het nog billenknijpen in de slotfase. Het aanvalsspel van Marseille werd echter steeds slordiger en nadat William Saliba een kopkans had gemist, stond niets een zwaarbevochten finaleplaats voor Feyenoord meer in de weg.Het wordt op 25 mei de derde Europese confrontatie tussen Feyenoord en AS Roma. In het seizoen 2014/2015 troffen de ploegen elkaar in de zestiende finales van de Europa League. Over twee duels waren de Italianen toen net te sterk (1-1, 1-2). , Het uitvallen van Dimitri Payet was een flinke aderlating voor Olympique Marseille. Foto: ANP , De spelers van Feyenoord vieren het bereiken van de finale uitbundig. Foto: Getty Images , GP-spel

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here