NU.nl Wissel kleurenschemaWissel kleurenschema , Ga naar de inhoud Net binnen Algemeen Economie Sport Tech Media en Cultuur Achterklap Shop Voorpagina Net binnen Populair Meer Minder Wissel kleurenschemaWissel kleurenschema , Games Reviews , Voorpagina Net binnen Meest gelezen Oorlog in Oekraïne Binnenland Buitenland Algemeen Politiek Video Podcast Weer Economie Klimaat Wonen Geld Werk Ondernemen Brexit Auto Aandelen Verkeer Sport Voetbal Formule 1 Scorebord Spellen Tech Games Reviews Achtergrond Media en Cultuur Films en series Muziek Boek en cultuur Media Achterklap Koningshuis TV gids Overig Kind & Gezin Dieren Eten en drinken Gezondheid NUcheckt Opmerkelijk Thuis Vakantie Wetenschap Regio Alphen a/d Rijn Amersfoort Amsterdam Breda Den Haag Eindhoven Groningen Haarlem Leiden Zeeland Rotterdam Utrecht Zwolle Over NU.nl NUfolder NUshop Tickets , NU.nl heeft je steun nodig Je gebruikt een adblocker. Wij kunnen onze artikelen alleen gratis toegankelijk voor je maken dankzij advertenties. Wil je jouw adblocker voor ons pauzeren? Zo werkt het , Vrijdag 06 mei 2022 | Het laatste nieuws het eerst op NU.nl , China eist dat overheden alleen computers van Chinese makelij gebruiken 06 mei 2022 12:02 06-05-22 12:02 Laatste update: 4 uur geleden Update: 4 uur geleden 327 NUjij-reacties reacties Delen via Whatsapp Delen via Facebook Delen via Twitter Delen via Linkedin Delen via email , Chinese overheden en staatsbedrijven moeten ervoor zorgen dat ze binnen twee jaar alleen nog computers gebruiken die in eigen land gemaakt zijn. Dat eist de regering in Peking, vertellen bronnen vrijdag aan persbureau Bloomberg. De maatregel betekent dat alleen al de centrale overheid uiteindelijk zeker 50 miljoen computers moet vervangen.Het nieuwe beleid zal van invloed zijn op de verkoop van computerfabrikanten HP en Dell. Die Amerikaanse bedrijven zijn na het Chinese Lenovo de grootste verkopers van pc’s in het land.Het is een nieuw onderdeel van beleid dat China al langer voert: geïmporteerde technologie vervangen door lokale alternatieven. Dat betekent dat ook chips, telefoons en netwerkapparatuur in China moeten worden geproduceerd. Ook lokale softwarebedrijven krijgen de voorkeur boven programma’s van Microsoft en Adobe. , Bekijk de beste apps van de week

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here