NU.nl Wissel kleurenschemaWissel kleurenschema , Ga naar de inhoud Net binnen Algemeen Economie Sport Tech Media en Cultuur Achterklap Shop Voorpagina Net binnen Populair Meer Minder Wissel kleurenschemaWissel kleurenschema , Games Reviews , Voorpagina Net binnen Meest gelezen Oorlog in Oekraïne Binnenland Buitenland Algemeen Politiek Video Podcast Weer Economie Klimaat Wonen Geld Werk Ondernemen Brexit Auto Aandelen Verkeer Sport Voetbal Formule 1 Scorebord Spellen Tech Games Reviews Achtergrond Media en Cultuur Films en series Muziek Boek en cultuur Media Achterklap Koningshuis TV gids Overig Kind & Gezin Dieren Eten en drinken Gezondheid NUcheckt Opmerkelijk Thuis Vakantie Wetenschap Regio Alphen a/d Rijn Amersfoort Amsterdam Breda Den Haag Eindhoven Groningen Haarlem Leiden Zeeland Rotterdam Utrecht Zwolle Over NU.nl NUfolder NUshop Tickets , NU.nl heeft je steun nodig Je gebruikt een adblocker. Wij kunnen onze artikelen alleen gratis toegankelijk voor je maken dankzij advertenties. Wil je jouw adblocker voor ons pauzeren? Zo werkt het , Donderdag 05 mei 2022 | Het laatste nieuws het eerst op NU.nl , Voormalig zakelijk directeur van WhatsApp heeft spijt van verkoop aan Facebook 05 mei 2022 12:42 05-05-22 12:42 Laatste update: 8 uur geleden Update: 8 uur geleden 143 NUjij-reacties reacties Delen via Whatsapp Delen via Facebook Delen via Twitter Delen via Linkedin Delen via email , Voormalig WhatsApp-topman Neeraj Arora heeft er spijt van dat de chatdienst in 2014 aan Facebook werd verkocht, schrijft hij in een reeks berichten op Twitter. “Ik hielp met de onderhandelingen over de verkoop aan Facebook, maar nu heb ik er spijt van”, zegt Arora, die van 2011 tot 2018 als zakelijk directeur bij WhatsApp werkte. Volgens hem werd de chatdienst al rond 2012 benaderd door Facebook en zijn oprichter Mark Zuckerberg. De overname werd toen afgewezen door WhatsApp.In 2014 probeerde Facebook het nog eens. “Het aanbod leek op een samenwerking”, schrijft Arora. Facebook beloofde nooit advertenties te zullen toevoegen, zei dat WhatsApp een eigen kantoor in Mountain View kreeg, beloofde een plek in het bestuur voor WhatsApp-oprichter Jan Koum en beloofde volledige onafhankelijkheid bij beslissingen over de chatdienst.WhatsApp dwong in onderhandelingen met Facebook af dat er geen gebruikersdata zouden worden opgeslagen en dat gebruikers nooit gevolgd zouden worden op andere platforms. Arora meldt dat Facebook daarmee instemde.”Maar rond 2017 en 2018 begon het er anders uit te zien”, schrijft hij. “Niemand wist dat Facebook een monster van Frankenstein zou worden dat gebruikersdata verslindt en vervuild geld uitspuwt. WhatsApp is nu een schim van het product waar wij onze harten in stopten en dat we bouwden voor de wereld. En ik ben niet de enige die er spijt van heeft dat het onderdeel is geworden van Facebook.”Arora verliet WhatsApp in 2018. Inmiddels staat hij aan het hoofd van het sociale medium HalloApp. , Bekijk de beste apps van de week

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here