Wereldbeker Para-cycling Oostende

spinner

 1. 16 uur 03. Jean-François Deberg (MH3) staat klaar aan start. Jean-François Deberg (MH3) staat klaar aan start. .

  Jean-François Deberg (MH3) staat klaar aan start

  Jean-François Deberg (MH3) staat klaar aan start.

 2. 16 uur . Volgende Belg in actie van Paralympic Team Belgium: Jean-François Deberg (MH3). Belg van het moment: Jean-François Deberg (MH3) Jean-François Deberg (MH3) woont in de buurt van Luik. Hij is een van de ervaren renner binnen Paralympic Team Belgium. Hij begon in 2010 met handbiken.    Paralympische Spelen: Tokio 2021: 5e wegrace, 8e tijdrit, 8e team relay Rio 2016: Team Relay bronzen medaille, 4e wegwedstrijd, 7e tijdrit Wereldkampioenschap 2021 (Cascaïs): 4e wegwedstrijd, 12e tijdrit, 6e Team Relay  Wereldkampioenschap 2019 (Emmen): zilveren medaille in wegwedstrijd, 13e tijdrit, 8e Team Relay  Wereldkampioenschap 2018 (Italië): gouden medaille wegwedstrijd, 10e tijdrit Wereldkampioenschap 2017 (Zuid-Afrika): 9e wegrace, 4e tijdrit,7e Team Relay  Winnaar van de Wereldbeker 2016 (Bilbao) in Team Team Relay  Wereldkampioenschap 2015 (Notwill): 6e wegrace, 6e tijdrit, 4e Team Relay  Wereldkampioenschap 2014 (Greenville): 4e teamestafette, 5e wegwedstrijd, 11e tijdrit Wereldkampioenschap 2013 (Baie Comeau): 6e wegwedstrijd, 10e tijdrit .

  Volgende Belg in actie van Paralympic Team Belgium: Jean-François Deberg (MH3)

  Belg van het moment: Jean-François Deberg (MH3)

  Jean-François Deberg (MH3) woont in de buurt van Luik. Hij is een van de ervaren renner binnen Paralympic Team Belgium. Hij begon in 2010 met handbiken.   

  Paralympische Spelen:

  Tokio 2021: 5e wegrace, 8e tijdrit, 8e team relay

  Rio 2016: Team Relay bronzen medaille, 4e wegwedstrijd, 7e tijdrit

  Wereldkampioenschap 2021 (Cascaïs): 4e wegwedstrijd, 12e tijdrit, 6e Team Relay 

  Wereldkampioenschap 2019 (Emmen): zilveren medaille in wegwedstrijd, 13e tijdrit, 8e Team Relay 

  Wereldkampioenschap 2018 (Italië): gouden medaille wegwedstrijd, 10e tijdrit

  Wereldkampioenschap 2017 (Zuid-Afrika): 9e wegrace, 4e tijdrit,7e Team Relay 

  Winnaar van de Wereldbeker 2016 (Bilbao) in Team Team Relay 

  Wereldkampioenschap 2015 (Notwill): 6e wegrace, 6e tijdrit, 4e Team Relay 

  Wereldkampioenschap 2014 (Greenville): 4e teamestafette, 5e wegwedstrijd, 11e tijdrit

  Wereldkampioenschap 2013 (Baie Comeau): 6e wegwedstrijd, 10e tijdrit

 3. 15 uur 55. De Oostenrijker Alexander Gritsch (MH4) duikt in zijn eerste ronde onder de tijd van Jonas Van de Steene met 41 seconden. Hij gaat zijn laatste ronde in. .

  De Oostenrijker Alexander Gritsch (MH4) duikt in zijn eerste ronde onder de tijd van Jonas Van de Steene met 41 seconden. Hij gaat zijn laatste ronde in.

 4. 15 uur 45. Aankomst Nederlander Geert Schipper (MH4) is de nieuwe leider. Kort gevolgd door Geert Schipper die op zijn beurt de tijd van Matthieu Bosredon verbreekt 8 seconden, waarmee een gemiddelde realiseert van 43,43 km/u Jonas Van de Steene staat daarmee op de voorlopige 3e tijd. .

  Aankomst Nederlander Geert Schipper (MH4) is de nieuwe leider.

  Kort gevolgd door Geert Schipper die op zijn beurt de tijd van Matthieu Bosredon verbreekt 8 seconden, waarmee een gemiddelde realiseert van 43,43 km/u

  Jonas Van de Steene staat daarmee op de voorlopige 3e tijd.

 5. 15 uur 45. Nieuwe besttijd van Matthieu Bosredon (MH4)  .

  Nieuwe besttijd van Matthieu Bosredon (MH4) 

 6. 15 uur 39. Aankomst Jonas Van de Steene (MH4). Aankomst Jonas Van de Steene (MH4) met een tijd van 29min16″ met een gemiddelde van 41,81 km/u.  Voorlopig op een 1e plaats. .

  Aankomst Jonas Van de Steene (MH4)

  Aankomst Jonas Van de Steene (MH4) met een tijd van 29min16″ met een gemiddelde van 41,81 km/u. 

  Voorlopig op een 1e plaats.

 7. 15 uur 32. Nederlander Geert Schipper (MH4) gaat ook onder de tijd van Jonas Van de Steene. Nederlander Geert Schipper (MH4) gaat ook onder de tijd van Van de Steene.  Geert Schipper ligt op de 2e plaats. Jonas Van de Steene ligt nu 3e. .

  Nederlander Geert Schipper (MH4) gaat ook onder de tijd van Jonas Van de Steene

  Nederlander Geert Schipper (MH4) gaat ook onder de tijd van Van de Steene. 

  Geert Schipper ligt op de 2e plaats. Jonas Van de Steene ligt nu 3e.

 8. 15 uur 29. Nieuwe besttijd van Matthieu Bosredon (MH4) . Nieuwe besttijd van Matthieu Bosredon (MH4)  Met een gemiddelde van 43,59 km/u sloopt hij de tijd van Jonas Van de Steene. .

  Nieuwe besttijd van Matthieu Bosredon (MH4)

  Nieuwe besttijd van Matthieu Bosredon (MH4) 

  Met een gemiddelde van 43,59 km/u sloopt hij de tijd van Jonas Van de Steene.

 9. 15 uur 27. Jonas Van de Steene (MH4) met een gemiddelde van 41,9 km/u. Jonas Van de Steene (MH4) rijdt rond over het parcours met een gemiddelde van 41,9 km/u. Hij is daarmee heel sterk van start gegaan. .

  Jonas Van de Steene (MH4) met een gemiddelde van 41,9 km/u

  Jonas Van de Steene (MH4) rijdt rond over het parcours met een gemiddelde van 41,9 km/u. Hij is daarmee heel sterk van start gegaan.

 10. 15 uur 22. Jonas Van de Steene (MH4) zijn eerste tussendoortocht. Jonas Van de Steene (MH4) is de voorlopige leider binnen de MH4 klasse bij zijn 1e tussendoortocht aan de finish. .

  Jonas Van de Steene (MH4) zijn eerste tussendoortocht

  Jonas Van de Steene (MH4) is de voorlopige leider binnen de MH4 klasse bij zijn 1e tussendoortocht aan de finish.

 11. 15 uur 10. Para-cycling heeft me naast de passie van sporten, de wereld doen zien. Verschillende culturen en mensen doen leren kennen. Daardoor heb ik geleerd te relativeren. Jonas Van de Steene (MH4).

  Para-cycling heeft me naast de passie van sporten, de wereld doen zien. Verschillende culturen en mensen doen leren kennen. Daardoor heb ik geleerd te relativeren.
  Jonas Van de Steene (MH4)

 12. 15 uur 06. Jonas Van de Steene (MH4) staat klaar aan de start. Hij is vertrokken. Van de Steene begint aan zijn 2 ronden lange tijdrit van 19,8 km. .

  Jonas Van de Steene (MH4) staat klaar aan de start

  Hij is vertrokken. Van de Steene begint aan zijn 2 ronden lange tijdrit van 19,8 km.

 13. 14 uur 23. Volgende Belg in actie van Paralympic Team Belgium: Jonas Van de Steene (MH4). Jonas Van de Steene (MH4) kreeg op 28 juli 2012 door een verstopte zijtak van zijn aorta een motorische uitval in zijn buik en benen kreeg.  Herstel kwam er enkel deels in zijn buikspieren maar niet in zijn benen. Jonas zit sindsdien in een rolstoel. Tijdens zijn revalidatie zag Jonas de Paralympische Spelen in Londen op televisie. Handbiken sprak hem aan.  In mei 2013 kroop hij voor het eerst zelf in een handbike om bij de club Feniks aan te sluiten. Een jaar later begon Van de Steene zijn internationale carrière.  Intussen won hij verschillende wereldbekermedailles in de H4-klasse, in weg- en tijdritten. Voor Jonas Van de Steene waren de Paralympische Spelen in Rio de Janeiro tot zover een absoluut hoogtepunt in zijn sportieve carrière. Samen met Christophe Hindricq en Jean-François Deberg won Van de Steene er de bronzen medaille in de team relay.  Jonas Van de Steene plaatste zich voor de Paralympische Spelen van Tokio 2020 waar hij knap naar een vierde plaats reed in de zware wegrit.  In de tijdrit werd hij negende, in de teamrelay was hij samen met Laurence Vandevyver en Jean-François Deberg goed voor plaats acht. .

  Volgende Belg in actie van Paralympic Team Belgium: Jonas Van de Steene (MH4)

  Jonas Van de Steene (MH4) kreeg op 28 juli 2012 door een verstopte zijtak van zijn aorta een motorische uitval in zijn buik en benen kreeg. 

  Herstel kwam er enkel deels in zijn buikspieren maar niet in zijn benen. Jonas zit sindsdien in een rolstoel.

  Tijdens zijn revalidatie zag Jonas de Paralympische Spelen in Londen op televisie. Handbiken sprak hem aan. 

  In mei 2013 kroop hij voor het eerst zelf in een handbike om bij de club Feniks aan te sluiten. Een jaar later begon Van de Steene zijn internationale carrière. 

  Intussen won hij verschillende wereldbekermedailles in de H4-klasse, in weg- en tijdritten.

  Voor Jonas Van de Steene waren de Paralympische Spelen in Rio de Janeiro tot zover een absoluut hoogtepunt in zijn sportieve carrière. Samen met Christophe Hindricq en Jean-François Deberg won Van de Steene er de bronzen medaille in de team relay. 

  Jonas Van de Steene plaatste zich voor de Paralympische Spelen van Tokio 2020 waar hij knap naar een vierde plaats reed in de zware wegrit. 

  In de tijdrit werd hij negende, in de teamrelay was hij samen met Laurence Vandevyver en Jean-François Deberg goed voor plaats acht.

 14. 13 uur 26. De tijdrit is perfect verlopen zoals gepland. Ik ben heel tevreden met mijn zilveren medaille. Tim Celen (MT2).

  De tijdrit is perfect verlopen zoals gepland. Ik ben heel tevreden met mijn zilveren medaille.
  Tim Celen (MT2)

 15. 12 uur 58. Nieuwkomer Conners wint de tijdrit, Celen neemt mooi zilver! . De Amerikaan Dennis Conners zet met een 1e plaats de tijdrit naar zijn hand.  Tim Celen neemt de zilveren plak met 23 seconden achterstand op de Amerikaan. De Colombiaan Juan Jose Betancourt finisht als 3e en gaat met brons naar huis. De huidige wereldkampioen, de Spanjaard Juan Reinoso Figuerola, ontgoochelt met een 5e plaats. .

  Nieuwkomer Conners wint de tijdrit, Celen neemt mooi zilver!

  De Amerikaan Dennis Conners zet met een 1e plaats de tijdrit naar zijn hand. 

  Tim Celen neemt de zilveren plak met 23 seconden achterstand op de Amerikaan.

  De Colombiaan Juan Jose Betancourt finisht als 3e en gaat met brons naar huis.

  De huidige wereldkampioen, de Spanjaard Juan Reinoso Figuerola, ontgoochelt met een 5e plaats.

 16. 12 uur 49. Celen 2e! . Celen rijdt een 2e tijd in de tijdrit. Waarmee hij bevestigt in de tijdrit. .

  Celen 2e!

  Celen rijdt een 2e tijd in de tijdrit. Waarmee hij bevestigt in de tijdrit.

 17. 12 uur 36. Amerikaan Conners komt aan. De Amerikaan Conners komt aan. Hij ziet er indrukwekkend uit. Een bonk van een kerel die de grote plaat martelt. Impressive. Hij neemt daarmee de leiding van de tijdrit. .

  Amerikaan Conners komt aan

  De Amerikaan Conners komt aan. Hij ziet er indrukwekkend uit. Een bonk van een kerel die de grote plaat martelt. Impressive.

  Hij neemt daarmee de leiding van de tijdrit.

Gerelateerd:

paralympische sporten

Een wielersport in de lift: alles wat je moet weten over Para-cycling