NU.nl Wissel kleurenschemaWissel kleurenschema , Ga naar de inhoud Net binnen Algemeen Economie Sport Tech Media en Cultuur Achterklap Shop Voorpagina Net binnen Populair Meer Minder Wissel kleurenschemaWissel kleurenschema , Games Reviews , Voorpagina Net binnen Meest gelezen Oorlog in Oekraïne Binnenland Buitenland Algemeen Politiek Video Podcast Weer Economie Klimaat Wonen Geld Werk Ondernemen Brexit Auto Aandelen Verkeer Sport Voetbal Formule 1 Scorebord Spellen Tech Games Reviews Achtergrond Media en Cultuur Films en series Muziek Boek en cultuur Media Achterklap Koningshuis TV gids Overig Kind & Gezin Dieren Eten en drinken Gezondheid NUcheckt Opmerkelijk Thuis Vakantie Wetenschap Regio Alphen a/d Rijn Amersfoort Amsterdam Breda Den Haag Eindhoven Groningen Haarlem Leiden Zeeland Rotterdam Utrecht Zwolle Over NU.nl NUfolder NUshop Tickets , NU.nl heeft je steun nodig Je gebruikt een adblocker. Wij kunnen onze artikelen alleen gratis toegankelijk voor je maken dankzij advertenties. Wil je jouw adblocker voor ons pauzeren? Zo werkt het , Donderdag 05 mei 2022 | Het laatste nieuws het eerst op NU.nl , ACM onderzoekt klacht van Tinder-eigenaar over mogelijk machtsmisbruik Google 04 mei 2022 17:37 04-05-22 17:37 Laatste update: 5 uur geleden Update: 5 uur geleden 0 NUjij-reacties reacties Delen via Whatsapp Delen via Facebook Delen via Twitter Delen via Linkedin Delen via email , De Autoriteit Consument & Markt (ACM) is een vooronderzoek gestart naar Google. Daarbij wordt een klacht onderzocht waarin wordt gemeld dat Google misbruik maakt van zijn machtspositie, laat een woordvoerder van de toezichthouder weten aan NU.nl. Aanbieders van datingapps zouden in de Google Play Store geen eigen betalingssysteem meer kunnen gebruiken en afhankelijk zijn van betalingen via het systeem van Google. Match Group, aanbieder van onder meer datingapp Tinder, heeft de ACM gevraagd onderzoek te doen naar mogelijk machtsmisbruik. Het gaat vooralsnog om een handhavingsverzoek. Daarbij kijkt de toezichthouder of het verzoek hout snijdt en of er een groter onderzoek nodig is dat tot sancties kan leiden.Voor zover bekend hanteerde Google ongeveer dezelfde voorwaarden rondom betalingssystemen als Apple, maar ging Google daar soepeler mee om, zegt een ACM-woordvoerder. Vrij recent zou Google scherper op zijn voorwaarden zijn gaan handhaven.Google gaat tegen NU.nl niet in op de alternatieve betaalsystemen. Wel laat het bedrijf weten dat Match Group 15 procent commissie moet betalen voor de diensten van Google. “Dat is het laagste aandeel. Maar zelfs als het bedrijf zich niet aan de regels van Google Play wil houden, kan het zijn diensten op andere manieren aan Android-gebruikers aanbieden, bijvoorbeeld via andere appwinkels of via zijn website”, aldus Google.Het onderzoek bevindt zich nog in een zeer vroeg stadium, benadrukt de woordvoerder van de ACM. “Dit is de fase waarin we twee jaar geleden met Apple waren”, zegt hij. Nieuwe boetes in de maak voor Apple Recent is er veel te doen geweest om betaalmethodes voor datingapps in de App Store van Apple. De ACM vindt dat datingapps ook naar andere betaalsystemen moeten kunnen verwijzen dan alleen de methode van Apple. Dat is voor de ontwikkelaars ook goedkoper, omdat ze via eigen betaalsystemen geen commissie hoeven af te dragen aan Apple.Inmiddels heeft de ACM Apple een boete van 50 miljoen euro opgelegd, omdat Apple geen gehoor gaf aan de oproep om veranderingen door te voeren.Apple heeft sindsdien wel voorstellen gedaan om aanpassingen te doen, maar die zijn door de ACM als onvoldoende bestempeld. Daarom werkt de ACM aan nieuwe boetes. , Bekijk de beste apps van de week

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here