NU.nl Wissel kleurenschemaWissel kleurenschema , Ga naar de inhoud Net binnen Algemeen Economie Sport Tech Media en Cultuur Achterklap Shop Voorpagina Net binnen Populair Meer Minder Wissel kleurenschemaWissel kleurenschema , Games Reviews , Voorpagina Net binnen Meest gelezen Oorlog in Oekraïne Binnenland Buitenland Algemeen Politiek Video Podcast Weer Economie Klimaat Wonen Geld Werk Ondernemen Brexit Auto Aandelen Verkeer Sport Voetbal Formule 1 Scorebord Spellen Tech Games Reviews Achtergrond Media en Cultuur Films en series Muziek Boek en cultuur Media Achterklap Koningshuis TV gids Overig Kind & Gezin Dieren Eten en drinken Gezondheid NUcheckt Opmerkelijk Thuis Vakantie Wetenschap Regio Alphen a/d Rijn Amersfoort Amsterdam Breda Den Haag Eindhoven Groningen Haarlem Leiden Zeeland Rotterdam Utrecht Zwolle Over NU.nl NUfolder NUshop Tickets , NU.nl heeft je steun nodig Je gebruikt een adblocker. Wij kunnen onze artikelen alleen gratis toegankelijk voor je maken dankzij advertenties. Wil je jouw adblocker voor ons pauzeren? Zo werkt het , Dinsdag 03 mei 2022 | Het laatste nieuws het eerst op NU.nl , PayPal bracht zaak tegen Apple aan het rollen met klacht bij Europese Commissie 03 mei 2022 07:23 03-05-22 07:23 Laatste update: 5 uur geleden Update: 5 uur geleden 60 NUjij-reacties reacties Delen via Whatsapp Delen via Facebook Delen via Twitter Delen via Linkedin Delen via email , PayPal heeft er mede voor gezorgd dat de zaak tegen Apple over NFC-chips aan het rollen kwam. Het bedrijf heeft informele klachten ingediend bij de Europese Commissie, schrijft persbureau Bloomberg dinsdag op basis van anonieme bronnen. Maandag werd duidelijk dat Apple mogelijk een miljardenboete krijgt voor het schenden van Europese concurrentieregels. Volgens de Europese Commissie misbruikt de techgigant zijn macht door een chip, die contactloos betalen met iPhones en iPads makkelijker maakt, voor te behouden aan de eigen betaalsoftware.Met de zogenoemde NFC-chip kunnen twee apparaten draadloos en op korte afstand met elkaar communiceren. De chips kunnen alleen worden gebruikt door Apple. Daarmee sluit Apple andere betalingsbedrijven buiten, stelt de Europese Commissie.Volgens de anonieme bronnen heeft PayPal meerdere informele klachten ingediend bij de Europese Commissie. De betalingsdienst biedt een zogenoemde tap to pay-functie voor Android en wil deze mogelijkheid ook op iPhones aanbieden.Mede door de klachten van PayPal zou de zaak aan het rollen zijn geraakt. Ook verschillende andere bedrijven zouden geklaagd hebben bij de Europese Commissie.PayPal heeft niet gereageerd op het nieuws van Bloomberg. Apple zei eerder dat Apple Pay-concurrenten nog steeds populair zijn op iPhones, zelfs zonder een tap to pay-functie. Ook meldde de techgigant al samen te werken met 2.500 banken in Europa. , Bekijk de beste apps van de week

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here