NU.nl Wissel kleurenschemaWissel kleurenschema , Ga naar de inhoud Net binnen Algemeen Economie Sport Tech Media en Cultuur Achterklap Shop Voorpagina Net binnen Populair Meer Minder Wissel kleurenschemaWissel kleurenschema , Voorpagina Net binnen Meest gelezen Oorlog in Oekraïne Binnenland Buitenland Algemeen Politiek Klimaat Video Podcast Weer Economie Geld Werk Ondernemen Brexit Auto Aandelen Verkeer Sport Voetbal Formule 1 Scorebord Spellen Tech Games Reviews Achtergrond Media en Cultuur Films en series Muziek Boek en cultuur Media Achterklap Koningshuis TV gids Overig Kind & Gezin Dieren Eten en drinken Gezondheid NUcheckt Opmerkelijk Thuis Vakantie Wetenschap Wonen Regio Alphen a/d Rijn Amersfoort Amsterdam Breda Den Haag Eindhoven Groningen Haarlem Leiden Zeeland Rotterdam Utrecht Zwolle Over NU.nl NUfolder NUshop Tickets , NU.nl heeft je steun nodig Je gebruikt een adblocker. Wij kunnen onze artikelen alleen gratis toegankelijk voor je maken dankzij advertenties. Wil je jouw adblocker voor ons pauzeren? Zo werkt het , Maandag 02 mei 2022 | Het laatste nieuws het eerst op NU.nl , Barry Hay dankbaar voor 'hartverwarmende' steun fans aan zieke George Kooymans 02 mei 2022 16:32 02-05-22 16:32 Laatste update: 2 uur geleden Update: 2 uur geleden 16 NUjij-reacties reacties Delen via Whatsapp Delen via Facebook Delen via Twitter Delen via Linkedin Delen via email , Golden Earring-zanger Barry Hay is erg dankbaar voor alle lieve berichten na het nieuws over de ziekte van gitarist George Kooymans. Vooral het feit dat de aan de spierziekte ALS lijdende Kooymans zelf zoveel steun krijgt noemt de zanger “hartverwarmend”. Door de ziekte kan Kooymans niet meer optreden. De overige bandleden besloten na de bekendmaking vorig jaar februari niet zonder de gitarist en medeoprichter van Golden Earring verder te gaan. Als eerbetoon aan de muzikant en band was de hit Radar Love vorig jaar gelijktijdig op radiozenders te horen en werd het lied ook op kerklokken gespeeld. “Dat was niet te geloven”, zegt Hay daarover tegen persbureau ANP.Op die dag kreeg de 73-jarige zanger ook een foto doorgestuurd met daarop een regenboog boven de Bijlmer. “Die heb ik aan George doorgestuurd, want dat vond ik zo mooi. Ik zei tegen hem: ‘Zo word je nog echt héél erg beroemd op je oude dag.'”Hay woont op Curaçao en is momenteel een week in Nederland. Donderdag gaat hij bij zijn vriend langs. “Het is heel gek, want ik weet niet of ik George daarna nog wel vaker ga zien. Ik weet ook niet hoe erg hij eraan toe is. Ik spreek hem wel geregeld aan de telefoon en dan klinkt hij wel als de oude taaie George, maar je weet het niet.”Door zijn ziekte heeft Kooymans “moeite met dingen”, vertelt Hay. “Dan denk ik: dat klinkt niet als George, want die had nooit moeite met dingen. Ik moet het allemaal accepteren, maar ik heb het daar echt moeilijk mee. Maar hij blijft voor mij de man van staal, want dat is George.” , NUshop , NUshop

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here