finale (best of 35)
Ronnie O’Sullivan (Eng-2) Judd Trump (Eng-4) 5-1

WK snooker 2022

 1. 16 uur 38. Doet Trump wat aan O'Sullivan? . De WK-finale tussen Ronnie O'Sullivan en Judd Trump is al even aan de gang en de Rocket is onder stoom. De 6-voudige wereldkampioen strafte enkele fouten van Trump genadeloos af en heeft momenteel een voorsprong van 4 frames (5-1). O'Sullivan deed de monden van de aanwezige fans een eerste keer openvallen in het derde frame toen hij de respotted black op fenomenale wijze wist te potten.  Als O'Sullivan de finale wint, komt hij op gelijke hoogte met de Schot Stephen Hendry, die nu recordhouder is met zeven titels. De wedstrijdleiding ligt overigens in handen van de Belg Olivier Marteel.  .

  Doet Trump wat aan O'Sullivan?

  De WK-finale tussen Ronnie O’Sullivan en Judd Trump is al even aan de gang en de Rocket is onder stoom. De 6-voudige wereldkampioen strafte enkele fouten van Trump genadeloos af en heeft momenteel een voorsprong van 4 frames (5-1).

  O’Sullivan deed de monden van de aanwezige fans een eerste keer openvallen in het derde frame toen hij de respotted black op fenomenale wijze wist te potten. 

  Als O’Sullivan de finale wint, komt hij op gelijke hoogte met de Schot Stephen Hendry, die nu recordhouder is met zeven titels.

  De wedstrijdleiding ligt overigens in handen van de Belg Olivier Marteel. 

 2. 01-05-2022.

 3. 21 uur 32. O'Sullivan op zucht van record. Ronnie O'Sullivan heeft zich voor zijn 8e WK-finale geplaatst, waar hij kan strijden voor een 7e wereldtitel. Hiermee zou O'Sullivan het (moderne) record van Stephen Hendry evenaren. In de halve finale kregen we een duel tussen 2 veteranen, want John Higgins stond zelf ook al 8 keer in een WK-finale. De Schot leek er na een snelle 3-0-voorsprong mee weg te lopen, maar geleidelijk aan liep O'Sullivan er toch mee weg. O'Sullivan begon aan de laatste sessie met een comfortabele voorsprong. Het beslissende frame was een masterclass, waarin hij de ene onwaarschijnlijke bal na de andere potte. De finale tegen Judd Trump wordt op papier een dubbeltje op zijn kant. Ze speelden al 29 keer tegen elkaar, waarvan de 14 jaar jongere Trump er 15 won. Van de 11 finales die ze tegen elkaar speelden, won Trump er bovendien 8. .

  O'Sullivan op zucht van record

  Ronnie O’Sullivan heeft zich voor zijn 8e WK-finale geplaatst, waar hij kan strijden voor een 7e wereldtitel. Hiermee zou O’Sullivan het (moderne) record van Stephen Hendry evenaren.

  In de halve finale kregen we een duel tussen 2 veteranen, want John Higgins stond zelf ook al 8 keer in een WK-finale. De Schot leek er na een snelle 3-0-voorsprong mee weg te lopen, maar geleidelijk aan liep O’Sullivan er toch mee weg.

  O’Sullivan begon aan de laatste sessie met een comfortabele voorsprong. Het beslissende frame was een masterclass, waarin hij de ene onwaarschijnlijke bal na de andere potte.

  De finale tegen Judd Trump wordt op papier een dubbeltje op zijn kant. Ze speelden al 29 keer tegen elkaar, waarvan de 14 jaar jongere Trump er 15 won. Van de 11 finales die ze tegen elkaar speelden, won Trump er bovendien 8.

 4. 19 uur 33. Trump alsnog naar de finale! Het laatste frame is voor Judd Trump! Beide spelers maakten het elkaar in de beginfase lastig, maar het was Trump die bovenhand nam en uitliep tot 50-1. Een inschattingsfoutje bracht de 32-jarige Brit even in verlegenheid, maar Williams kon de stevige achterstand niet meer ombuigen.  Judd Trump etaleerde zijn zelfvertrouwen en met enkele heerlijke shots duwde hij Williams richting de exit. Vanavond zullen Higgins en topfavoriet O'Sullivan strijden om het laatste finaleticket.  .

  Trump alsnog naar de finale!

  Het laatste frame is voor Judd Trump! Beide spelers maakten het elkaar in de beginfase lastig, maar het was Trump die bovenhand nam en uitliep tot 50-1. Een inschattingsfoutje bracht de 32-jarige Brit even in verlegenheid, maar Williams kon de stevige achterstand niet meer ombuigen. 

  Judd Trump etaleerde zijn zelfvertrouwen en met enkele heerlijke shots duwde hij Williams richting de exit. Vanavond zullen Higgins en topfavoriet O’Sullivan strijden om het laatste finaleticket. 

 5. 18 uur 51. Fantastische comeback Williams. In een geweldige nagelbijter gaan Judd Trump en Mark Williams in een decider uitmaken wie naar de WK-finale mag. Williams voltooide in de laatste sessie een schitterende comeback en kwam bij 15-16 voor het eerst op voorsprong, maar Trump knokte zich terug en sleepte alsnog een decider uit de brand. Na een staande ovatie zijn beide kleppers begonnen aan een zenuwslopend laatste frame. .

  Fantastische comeback Williams

  In een geweldige nagelbijter gaan Judd Trump en Mark Williams in een decider uitmaken wie naar de WK-finale mag. Williams voltooide in de laatste sessie een schitterende comeback en kwam bij 15-16 voor het eerst op voorsprong, maar Trump knokte zich terug en sleepte alsnog een decider uit de brand.

  Na een staande ovatie zijn beide kleppers begonnen aan een zenuwslopend laatste frame.

 6. 14 uur 35. Ronnie O'Sullivan kan de finale al ruiken. Ronnie O'Sullivan heeft zichzelf in poleposition gezet om zich te plaatsen voor de finale van het WK snooker. De 6-voudige wereldkampioen nam zaterdag een voorsprong van 6 frames tegen John Higgins en heeft nog 2 frames nodig om zich voor de 8e keer in zijn carrière te plaatsen voor de finale. O'Sullivan begon met een bonus van 4 frames aan de sessie, maar vechtjas Higgins – zelf 4-voudig wereldkampioen – was vastberaden om zich weer in de wedstrijd te knokken. De Schot won meteen het eerste frame van de dag, maar met een knappe break van 82 herstelde O'Sullivan opnieuw het verschil van 4 frames. De twee leden van de beruchte ” Class of 92 ” serveerden heerlijk snooker, met tactische steekspelletjes, knappe clearances en een handvol century's. Higgins weerde zich als een duivel in een wijwatervat, maar had ook af en toe het geluk niet aan zijn kant. In het 23e frame verloor de immer koelbloedige Schot zelfs even zijn kalmte. O'Sullivan hield de focus en strafte de kleine foutjes van Higgins genadeloos af. De Engelse publiekslieveling won de laatste 3 frames van de sessie, met onder meer een break van 121 en een 134-break, en staat zo op 2 frames van de finale. Als hij erin slaagt om zijn 7e wereldtitel te pakken, evenaart hij levende legende Stephen Hendry. .

  Ronnie O'Sullivan kan de finale al ruiken

  Ronnie O’Sullivan heeft zichzelf in poleposition gezet om zich te plaatsen voor de finale van het WK snooker. De 6-voudige wereldkampioen nam zaterdag een voorsprong van 6 frames tegen John Higgins en heeft nog 2 frames nodig om zich voor de 8e keer in zijn carrière te plaatsen voor de finale.

  O’Sullivan begon met een bonus van 4 frames aan de sessie, maar vechtjas Higgins – zelf 4-voudig wereldkampioen – was vastberaden om zich weer in de wedstrijd te knokken. De Schot won meteen het eerste frame van de dag, maar met een knappe break van 82 herstelde O’Sullivan opnieuw het verschil van 4 frames.

  De twee leden van de beruchte “Class of 92” serveerden heerlijk snooker, met tactische steekspelletjes, knappe clearances en een handvol century’s. Higgins weerde zich als een duivel in een wijwatervat, maar had ook af en toe het geluk niet aan zijn kant. In het 23e frame verloor de immer koelbloedige Schot zelfs even zijn kalmte.

  O’Sullivan hield de focus en strafte de kleine foutjes van Higgins genadeloos af. De Engelse publiekslieveling won de laatste 3 frames van de sessie, met onder meer een break van 121 en een 134-break, en staat zo op 2 frames van de finale. Als hij erin slaagt om zijn 7e wereldtitel te pakken, evenaart hij levende legende Stephen Hendry.

 7. 30-04-2022.

 8. 23 uur 37. Comeback van Mark Williams. Van 11-5 naar 13-11. Judd Trump leek al met een been in de finale van het WK te staan, maar Mark Williams heeft zich opnieuw in de wedstrijd weten te knokken.  De drievoudige wereldkampioen krijgt de kans om zijn comeback morgen helemaal compleet te maken en een felbegeerd plekje in de finale af te dwingen. .

  Comeback van Mark Williams

  Van 11-5 naar 13-11. Judd Trump leek al met een been in de finale van het WK te staan, maar Mark Williams heeft zich opnieuw in de wedstrijd weten te knokken. 

  De drievoudige wereldkampioen krijgt de kans om zijn comeback morgen helemaal compleet te maken en een felbegeerd plekje in de finale af te dwingen.

 9. 19 uur 01. Judd Trump op weg naar finale. De Engelsman Judd Trump beschikt over de beste papieren om de finale te halen.  Vandaag wist hij zijn 7-1-voorsprong met succes te verdedigen. 11-5 staat het nu. Als Trump ook het vervolg tot een goed einde weet te brengen, wacht hem allicht een duel tegen O'Sullivan in de strijd om de wereldtitel. .

  Judd Trump op weg naar finale

  De Engelsman Judd Trump beschikt over de beste papieren om de finale te halen. 

  Vandaag wist hij zijn 7-1-voorsprong met succes te verdedigen. 11-5 staat het nu.

  Als Trump ook het vervolg tot een goed einde weet te brengen, wacht hem allicht een duel tegen O’Sullivan in de strijd om de wereldtitel.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here