NU.nl Wissel kleurenschemaWissel kleurenschema , Ga naar de inhoud Net binnen Algemeen Economie Sport Tech Media en Cultuur Achterklap Shop Voorpagina Net binnen Populair Meer Minder Wissel kleurenschemaWissel kleurenschema , Games Reviews , Voorpagina Net binnen Meest gelezen Oorlog in Oekraïne Binnenland Buitenland Algemeen Politiek Klimaat Video Podcast Weer Economie Geld Werk Ondernemen Brexit Auto Aandelen Verkeer Sport Voetbal Formule 1 Scorebord Spellen Tech Games Reviews Achtergrond Media en Cultuur Films en series Muziek Boek en cultuur Media Achterklap Koningshuis TV gids Overig Kind & Gezin Dieren Eten en drinken Gezondheid NUcheckt Opmerkelijk Thuis Vakantie Wetenschap Wonen Regio Alphen a/d Rijn Amersfoort Amsterdam Breda Den Haag Eindhoven Groningen Haarlem Leiden Zeeland Rotterdam Utrecht Zwolle Over NU.nl NUfolder NUshop Tickets , NU.nl heeft je steun nodig Je gebruikt een adblocker. Wij kunnen onze artikelen alleen gratis toegankelijk voor je maken dankzij advertenties. Wil je jouw adblocker voor ons pauzeren? Zo werkt het , Maandag 02 mei 2022 | Het laatste nieuws het eerst op NU.nl , Russische ruimtevaartorganisatie klaar om met ISS te stoppen 30 april 2022 14:29 30-04-22 14:29 Laatste update: 1 dag, 10 uur geleden Update: 1 dag, 10 uur geleden 672 NUjij-reacties reacties Delen via Whatsapp Delen via Facebook Delen via Twitter Delen via Linkedin Delen via email , De Russische ruimtevaartorganisatie Roskosmos trekt zich terug uit het internationale project met het ruimtestation ISS. Directeur van Roskosmos Dmitri Rogozin zei zaterdag op de staatstelevisie dat het besluit ter goedkeuring is voorgelegd aan de Russische regering. Daarna worden de internationale partners op de hoogte gebracht. Rusland zal dan nog een jaar zijn verplichtingen nakomen, zei Rogozin. Volgens hem is dit contractueel zo afgesproken. Rusland levert onder meer brandstof voor het ISS en helpt om het ruimtestation in zijn baan te houden en botsingen met ruimtepuin te voorkomen.”De IIS is een constructie van 500 ton en het hangt grotendeels van ons af of dat gevaarte niet plotseling op Parijs of Londen terechtkomt”, zei Rogozin eerder deze maand.Rusland, Europa, de Verenigde Staten en Japan beheren samen het ISS. Rogozin had begin april al die samenwerking willen stoppen naar aanleiding van de westerse sancties tegen Rusland. De Europese ruimtevaartorganisatie ESA schortte al missies op naar Mars en de maan die samen met Roskosmos zouden worden uitgevoerd. Zie ook: Internationale samenwerking in ISS onder druk door oorlog in Oekraïne Volg dit onderwerp VolgenOntvang meldingen bij nieuws over ISS , Zie ook: Internationale samenwerking in ISS onder druk door oorlog in Oekraïne , Bekijk de beste apps van de week

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here