WK snooker 2022

 1. 00 uur 07. Higgins schakelt Lisowski uit in beslissend frame. John Higgins is door het oog van de naald gekropen in zijn kwartfinale tegen Jack Lisowski. Lisowski, die Oekraïense roots heeft maar geen Oekraïense vlag mocht dragen op zijn borst, kwam op 1 frame van de halve finales, maar verloor toch nog met 12-13. .

  Higgins schakelt Lisowski uit in beslissend frame

  John Higgins is door het oog van de naald gekropen in zijn kwartfinale tegen Jack Lisowski. Lisowski, die Oekraïense roots heeft maar geen Oekraïense vlag mocht dragen op zijn borst, kwam op 1 frame van de halve finales, maar verloor toch nog met 12-13.

 2. 28-04-2022.

 3. 22 uur 29. Tussensprint brengt Trump in halve finales. Judd Trump (WS-4) heeft zich woensdag in het Crucible Theatre van Sheffield voor de halve finales van het wereldkampioenschap snooker geplaatst. De wereldkampioen van 2019 schakelde zijn landgenoot Stuart Bingham (WS-12), wereldkampioen in 2015, met 13-8 uit. Trump was dinsdag met een 5-3 voorsprong uit de eerste sessie gekomen, maar nadat Bingham de eerste vijf frames van de tweede sessie gewonnen had, zag het er even benard uit voor “The Ace in the Pack”.  Uiteindelijk kon Trump toch nog met een 8-8 gelijk stand naar de slotsessie. Daarin kwam Bingham er helemaal niet meer aan te pas. Hij stapelde de fouten op, Trump hoefde de cadeautjes maar op te rapen. In de halve finales (best of 33) neemt Trump het op tegen de Welshman Mark Williams (WS-8), die de Chinees Yan Bingtao (WS-16) met 13-11 uitschakelde. .

  Tussensprint brengt Trump in halve finales

  Judd Trump (WS-4) heeft zich woensdag in het Crucible Theatre van Sheffield voor de halve finales van het wereldkampioenschap snooker geplaatst. De wereldkampioen van 2019 schakelde zijn landgenoot Stuart Bingham (WS-12), wereldkampioen in 2015, met 13-8 uit.

  Trump was dinsdag met een 5-3 voorsprong uit de eerste sessie gekomen, maar nadat Bingham de eerste vijf frames van de tweede sessie gewonnen had, zag het er even benard uit voor “The Ace in the Pack”. 

  Uiteindelijk kon Trump toch nog met een 8-8 gelijk stand naar de slotsessie. Daarin kwam Bingham er helemaal niet meer aan te pas. Hij stapelde de fouten op, Trump hoefde de cadeautjes maar op te rapen.

  In de halve finales (best of 33) neemt Trump het op tegen de Welshman Mark Williams (WS-8), die de Chinees Yan Bingtao (WS-16) met 13-11 uitschakelde.

 4. 20 uur 19. Williams is oudste halvefinalist sinds 1985. Mark Williams (WS-8) blijft in de running voor een vierde wereldtitel. De 47-jarige Welshman, wereldkampioen in 2000, 2003 en 2018, was in zijn kwartfinale met 13-11 te sterk voor de 25 jaar jongere Chinees Yan Bingtao (WS-16), die een ronde eerder wel titelverdediger Mark Selby (WS-2) uit het toernooi geknikkerd had. “The Welsh Potting Machine” had na de eerste sessie dankzij breaks van 61, 60, 106, 72 en 77 een 6-2-voorsprong, maar na de tweede sessie was alles te herdoen (8-8).  In de slotsessie nam Yan, mede dankzij enkele flukes, met 8-10 en 10-11 het voortouw. Williams liet zich er niet door van de wijs brengen en antwoordde met briljant snooker. Met onder meer een century van 135, zijn twaalfde dit toernooi, hees Williams zich langszij, waarna hij het met breaks van 66 en 78 afmaakte. Williams is de oudste speler in de halve finales sinds 1985. Dat jaar schaarde zijn landgenoot Ray Reardon zich een laatste keer bij de laatste vier. De zesvoudige wereldkampioen was toen 52 jaar. .

  Williams is oudste halvefinalist sinds 1985

  Mark Williams (WS-8) blijft in de running voor een vierde wereldtitel. De 47-jarige Welshman, wereldkampioen in 2000, 2003 en 2018, was in zijn kwartfinale met 13-11 te sterk voor de 25 jaar jongere Chinees Yan Bingtao (WS-16), die een ronde eerder wel titelverdediger Mark Selby (WS-2) uit het toernooi geknikkerd had.

  “The Welsh Potting Machine” had na de eerste sessie dankzij breaks van 61, 60, 106, 72 en 77 een 6-2-voorsprong, maar na de tweede sessie was alles te herdoen (8-8). 

  In de slotsessie nam Yan, mede dankzij enkele flukes, met 8-10 en 10-11 het voortouw. Williams liet zich er niet door van de wijs brengen en antwoordde met briljant snooker. Met onder meer een century van 135, zijn twaalfde dit toernooi, hees Williams zich langszij, waarna hij het met breaks van 66 en 78 afmaakte.

  Williams is de oudste speler in de halve finales sinds 1985. Dat jaar schaarde zijn landgenoot Ray Reardon zich een laatste keer bij de laatste vier. De zesvoudige wereldkampioen was toen 52 jaar.

 5. 12 uur 55. O'Sullivan overklast Maguire. Ronnie O'Sullivan heeft zich al eerste geplaatst voor de halve finales in de Crucible. De 6-voudige wereldkampioen was in zijn kwartfinale een maatje te groot voor de Schot Stephen Maguire: 13-5. O'Sullivan had dinsdag al een comfortabele voorsprong opgebouwd en telde Maguire woensdagochtend definitief uit. De Engelsman leek gisteren nog wat gehinderd te worden door problemen met de tip van zijn keu, maar die leken vandaag van de baan. O'Sullivan maakte het af in stijl met een break van 136, zijn hoogste break van de wedstrijd. The Rocket staat nu voor de 13e keer in de halve finales van het WK, niemand deed ooit beter. O'Sullivan maakt jacht op zijn 7e wereldtitel. Daarmee zou hij recordhouder Stephen Hendry evenaren. .

  O'Sullivan overklast Maguire

  Ronnie O’Sullivan heeft zich al eerste geplaatst voor de halve finales in de Crucible. De 6-voudige wereldkampioen was in zijn kwartfinale een maatje te groot voor de Schot Stephen Maguire: 13-5.

  O’Sullivan had dinsdag al een comfortabele voorsprong opgebouwd en telde Maguire woensdagochtend definitief uit. De Engelsman leek gisteren nog wat gehinderd te worden door problemen met de tip van zijn keu, maar die leken vandaag van de baan. O’Sullivan maakte het af in stijl met een break van 136, zijn hoogste break van de wedstrijd.

  The Rocket staat nu voor de 13e keer in de halve finales van het WK, niemand deed ooit beter. O’Sullivan maakt jacht op zijn 7e wereldtitel. Daarmee zou hij recordhouder Stephen Hendry evenaren.

 6. 27-04-2022.

 7. 23 uur 52.

  Opvallend

  Opwinding op WK snooker! Neil Robertson maakt 147, maar gaat er wel uit