Prachtgoal van Vatafu bezorgt Anderlecht de titel

De lokroep van de titel bij de vrouwen bracht Anderlecht-eigenaar Marc Coucke naar de oefenvelden van OH Leuven. Niet alleen hij, maar tal van supporters vonden hun weg naar het kunstgrasveld om de twee overgebleven titelkandidaten aan te moedigen. 

 

De hoge inzet en de aanwezige fans wogen het meest op de jonge thuisploeg. Na vroege kansen voor Wullaert (Anderlecht) en Johnsson-Haahr (OHL) domineerde Anderlecht de beginfase. 

 

Niet toevallig viel toen de enige goal van de wedstrijd. En of die een titelmatch waardig was. Een prachtig afstandsschot van Stefania Vatafu liet doelvrouw Claes kansloos (zie video).

 

OHL herstelde na 25 minuten het evenwicht. Had een aantal kansen voor en na de rust, maar moest zich finaal neerleggen bij de controle en klasse van paars-wit. 

 

De vijfde titel op een rij van Anderlecht was geen evidentie. De titelhouder had het in het begin van het seizoen moeilijk, maar sloot de reguliere competitie uiteindelijk wel af met een punt voor op OHL. In de play-offs toonde het met onder meer twee zeges tegen de Leuvenaars, dat een nieuwe landstitel verdiend is.

 

Op 14 mei kan de ploeg van afscheidnemend trainer Johan Walem nog de kers op de taart zetten in de bekerfinale tegen Standard.

Bekijk de goal die Anderlecht de titel bezorgt

Bekijk de reacties na OHL – Anderlecht:

Gerelateerd:

Women Super League

Wouter Vandenhaute: “Anderlecht wil de beste zijn, onze vrouwen geven het goede voorbeeld”