NU.nl Wissel kleurenschemaWissel kleurenschema , Ga naar de inhoud Net binnen Algemeen Economie Sport Tech Media en Cultuur Achterklap Shop Voorpagina Net binnen Populair Meer Minder Wissel kleurenschemaWissel kleurenschema , Binnenland Buitenland Politiek Klimaat Video , Voorpagina Net binnen Meest gelezen Oorlog in Oekraïne Binnenland Buitenland Algemeen Politiek Klimaat Video Podcast Weer Economie Geld Werk Ondernemen Brexit Auto Aandelen Verkeer Sport Voetbal Formule 1 Scorebord Spellen Tech Games Reviews Achtergrond Media en Cultuur Films en series Muziek Boek en cultuur Media Achterklap Koningshuis TV gids Overig Kind & Gezin Dieren Eten en drinken Gezondheid NUcheckt Opmerkelijk Thuis Vakantie Wetenschap Wonen Regio Alphen a/d Rijn Amersfoort Amsterdam Breda Den Haag Eindhoven Groningen Haarlem Leiden Zeeland Rotterdam Utrecht Zwolle Over NU.nl NUfolder NUshop Tickets , NU.nl heeft je steun nodig Je gebruikt een adblocker. Wij kunnen onze artikelen alleen gratis toegankelijk voor je maken dankzij advertenties. Wil je jouw adblocker voor ons pauzeren? Zo werkt het , Donderdag 28 april 2022 | Het laatste nieuws het eerst op NU.nl , Rechter zet Sywert van Lienden voorlopig uit bestuur stichting om mondkapjesdeal 28 april 2022 17:35 28-04-22 17:35 Laatste update: 17 minuten geleden Update: 17 minuten geleden 59 NUjij-reacties reacties Delen via Whatsapp Delen via Facebook Delen via Twitter Delen via Linkedin Delen via email , Sywert van Lienden en andere bestuurders van de Stichting Hulptroepen Alliantie zijn in afwachting van de rechtszaak uit het bestuur gezet. Dat heeft de rechtbank in Amsterdam donderdag bepaald. Het Openbaar Ministerie (OM) en zeven betrokkenen bij de stichting hadden de rechtbank gevraagd om het ontslag van Van Lienden en de andere bestuurders. Daarnaast hebben ze gevraagd om ze te schorsen.De rechtbank oordeelt nu dat de ernst van de feiten waarvan de bestuurders worden verdacht ernstig genoeg zijn om “bij wijze van ordemaatregel” een schorsing toe te wijzen.Van Lienden en zijn compagnons werden begin maart opgepakt vanwege een onderzoek naar de omstreden mondkapjesdeal. Volgens het OM hebben de bestuurders in strijd gehandeld met de statuten van de stichting, omdat een deel van de winst naar hun eigen BV zou zijn overgemaakt. 169Zo ging Sywert van Lienden van held naar gehaat Later duidelijkheid over eventueel ontslag Op een later moment wordt besloten over een eventueel ontslag van de verdachten. Als ze worden ontslagen, dan gaat de rechtbank een nieuw bestuur benoemen dat dan de aansprakelijkheid van het oude bestuur weer kan onderzoeken. Door dat nieuwe bestuur wordt het ook mogelijk om het geld dat mogelijk onterecht is ondergebracht in een eigen BV, weer terug over te maken naar de stichting.Van Lienden en de andere verdachten verschijnen op 12 mei voor de rechter. Voor de stichting zelf wordt tijdelijk een nieuw bestuur benoemd.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here