NU.nl Wissel kleurenschemaWissel kleurenschema , Ga naar de inhoud Net binnen Algemeen Economie Sport Tech Media en Cultuur Achterklap Shop Voorpagina Net binnen Populair Meer Minder Wissel kleurenschemaWissel kleurenschema , Games Reviews , Voorpagina Net binnen Meest gelezen Oorlog in Oekraïne Binnenland Buitenland Algemeen Politiek Klimaat Video Podcast Weer Economie Geld Werk Ondernemen Brexit Auto Aandelen Verkeer Sport Voetbal Formule 1 Scorebord Spellen Tech Games Reviews Achtergrond Media en Cultuur Films en series Muziek Boek en cultuur Media Achterklap Koningshuis TV gids Overig Kind & Gezin Dieren Eten en drinken Gezondheid NUcheckt Opmerkelijk Thuis Vakantie Wetenschap Wonen Regio Alphen a/d Rijn Amersfoort Amsterdam Breda Den Haag Eindhoven Groningen Haarlem Leiden Zeeland Rotterdam Utrecht Zwolle Over NU.nl NUfolder NUshop Tickets , NU.nl heeft je steun nodig Je gebruikt een adblocker. Wij kunnen onze artikelen alleen gratis toegankelijk voor je maken dankzij advertenties. Wil je jouw adblocker voor ons pauzeren? Zo werkt het , Woensdag 27 april 2022 | Het laatste nieuws het eerst op NU.nl , Washington: 'Forse beloning voor aanhouding Russische NotPetya-hackers' 27 april 2022 00:14 27-04-22 00:14 Laatste update: 2 uur geleden Update: 2 uur geleden 3 NUjij-reacties reacties Delen via Whatsapp Delen via Facebook Delen via Twitter Delen via Linkedin Delen via email , Het Amerikaanse ministerie van Buitenlandse Zaken looft een beloning tot 10 miljoen dollar uit voor informatie die kan leiden tot de aanhouding van zes beruchte Russische hackers. Het zestal zou in opdracht van de Russische militaire inlichtingendienst (GRU) de gijzelsoftware NotPetya hebben verspreid. De gijzelsoftware zorgde in 2017 voor grote computerproblemen bij Oekraïense bedrijven. Ook elders in de wereld, onder meer in de Rotterdamse Haven, ontregelde NotPetya digitale processen en infrastructuur.In de VS werd de aangerichte schade voor onder meer ziekenhuizen en de farmaceutische industrie geschat op bijna 1 miljard dollar. In oktober 2020 stelde een federale Amerikaanse jury de hackers in staat van beschuldiging wegens een reeks van digitale misdrijven. In maart 2022 opnieuw duizend computersystemen besmet De verdachten hadden in maart 2022 opnieuw een cyberaanval voorbereid. Ze besmetten duizend computersystemen zodat die elk moment konden worden overgenomen. Dat werd voorkomen door de VS en Groot-Brittannië. Deze landen hadden al voor de Russische invasie van Oekraïne gewaarschuwd voor deze digitale oorlogsvoering.Washington heeft de namen van de gezochte staatshackers gepubliceerd. De zes mannen werken voor de GRU-eenheid 74455, onder kenners ook bekend als Sandworm, Voodoo Bear, Telebots en Iron Viking. Het ministerie wil te weten komen wie de hackers zijn, waar ze verblijven en met wie ze zoal samenwerken. , Bekijk de beste apps van de week

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here