NU.nl Wissel kleurenschemaWissel kleurenschema , Ga naar de inhoud Net binnen Algemeen Economie Sport Tech Media en Cultuur Achterklap Shop Voorpagina Net binnen Populair Meer Minder Wissel kleurenschemaWissel kleurenschema , Games Reviews , Voorpagina Net binnen Meest gelezen Oorlog in Oekraïne Binnenland Buitenland Algemeen Politiek Klimaat Video Podcast Weer Economie Geld Werk Ondernemen Brexit Auto Aandelen Verkeer Sport Voetbal Formule 1 Scorebord Spellen Tech Games Reviews Achtergrond Media en Cultuur Films en series Muziek Boek en cultuur Media Achterklap Koningshuis TV gids Overig Kind & Gezin Dieren Eten en drinken Gezondheid NUcheckt Opmerkelijk Thuis Vakantie Wetenschap Wonen Regio Alphen a/d Rijn Amersfoort Amsterdam Breda Den Haag Eindhoven Groningen Haarlem Leiden Zeeland Rotterdam Utrecht Zwolle Over NU.nl NUfolder NUshop Tickets , NU.nl heeft je steun nodig Je gebruikt een adblocker. Wij kunnen onze artikelen alleen gratis toegankelijk voor je maken dankzij advertenties. Wil je jouw adblocker voor ons pauzeren? Zo werkt het , Woensdag 27 april 2022 | Het laatste nieuws het eerst op NU.nl , Google en Microsoft verdienen opnieuw meer geld aan clouddiensten 27 april 2022 08:26 27-04-22 08:26 Laatste update: 41 minuten geleden Update: 41 minuten geleden 6 NUjij-reacties reacties Delen via Whatsapp Delen via Facebook Delen via Twitter Delen via Linkedin Delen via email , Google-moederbedrijf Alphabet en softwareconcern Microsoft verdienden het afgelopen kwartaal meer geld aan clouddiensten. Als gevolg van de coronacrisis werken nog altijd veel mensen thuis. De kwartaalopbrengsten van Google bedroegen bij elkaar 68 miljard dollar (bijna 64 miljard euro). Dat is bijna een kwart meer dan in de eerste drie maanden van vorig jaar aan omzet werd behaald.Die sterke groei dankt de onderneming voor een deel aan goede zaken met de cloudtak. Dan gaat het om diensten als Google Drive voor het opslaan van bestanden op internet, Gmail en Google Chat om samenwerken op afstand mogelijk te maken.Ook advertenties leverden meer geld op. Niet alleen die bij zoekmachine Google, maar ook bijvoorbeeld reclames in filmpjes op YouTube. De groei op het gebied van reclame had waarschijnlijk groter kunnen uitvallen als er niet zoveel economische onzekerheid was in de wereld.Onder de streep hield het concern met ruim 16 miljard dollar minder winst over dan een jaar eerder. Toen bedroeg het resultaat nog bijna 18 miljard dollar. Microsoft zag omzet en winst stijgen De totale omzet van concurrent Microsoft kwam uit op 49,4 miljard dollar, omgerekend zo’n 46,4 miljard euro. Dat is 18 procent meer dan een jaar eerder. De nettowinst bedroeg 16,7 miljard dollar, een toename van 19 procent op jaarbasis.De clouddivisie is inmiddels het grootste onderdeel van Microsoft en goed voor zo’n 40 procent van de omzet en winst van de Windows-maker.Ook de gamesafdeling van Microsoft groeide aanzienlijk. Daarbij groeiden de hardwareverkopen met 14 procent. , Bekijk de beste apps van de week

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here