NU.nl Wissel kleurenschemaWissel kleurenschema , Ga naar de inhoud Net binnen Algemeen Economie Sport Tech Media en Cultuur Achterklap Shop Voorpagina Net binnen Populair Meer Minder Wissel kleurenschemaWissel kleurenschema , Games Reviews , Voorpagina Net binnen Meest gelezen Oorlog in Oekraïne Binnenland Buitenland Algemeen Politiek Klimaat Video Podcast Weer Economie Geld Werk Ondernemen Brexit Auto Aandelen Verkeer Sport Voetbal Formule 1 Scorebord Spellen Tech Games Reviews Achtergrond Media en Cultuur Films en series Muziek Boek en cultuur Media Achterklap Koningshuis TV gids Overig Kind & Gezin Dieren Eten en drinken Gezondheid NUcheckt Opmerkelijk Thuis Vakantie Wetenschap Wonen Regio Alphen a/d Rijn Amersfoort Amsterdam Breda Den Haag Eindhoven Groningen Haarlem Leiden Zeeland Rotterdam Utrecht Zwolle Over NU.nl NUfolder NUshop Tickets , NU.nl heeft je steun nodig Je gebruikt een adblocker. Wij kunnen onze artikelen alleen gratis toegankelijk voor je maken dankzij advertenties. Wil je jouw adblocker voor ons pauzeren? Zo werkt het , Dinsdag 26 april 2022 | Het laatste nieuws het eerst op NU.nl , Wet verplicht verkopers om updates voor producten en diensten te leveren 26 april 2022 13:04 26-04-22 13:04 Laatste update: een uur geleden Update: een uur geleden 82 NUjij-reacties reacties Delen via Whatsapp Delen via Facebook Delen via Twitter Delen via Linkedin Delen via email , De Eerste Kamer heeft dinsdag ingestemd met een verplichting voor verkopers om digitale apparaten en diensten werkend en veilig te houden. De nieuwe regels gaan woensdag in. Consumenten hebben vanaf woensdag bij de aankoop van slimme apparaten recht op software- en beveiligingsupdates. Hetzelfde geldt bij de aanschaf van applicaties of streamingdiensten.”Door de invoering van een plicht voor verkopers om updates te leveren, blijft de consument langer verzekerd van ondersteuning en een werkend, veilig apparaat”, schreef het ministerie van Economische Zaken eerder.De termijn van verplichte updates wordt gebaseerd op basis van proportionaliteit, dus wat redelijk is voor een consument. Bij een duurder product als een slimme wasmachine mag je voor een langere duur updates verwachten dan bijvoorbeeld bij de aankoop van een digitaal spelletje op je telefoon.De wet regelt ook dat de duur van de zogenoemde “omkering van de bewijslast” wordt verlengd van zes maanden naar één jaar. Koopt iemand een smartphone en krijgt diegene binnen een jaar een probleem met het toestel, dan moet de verkoper aantonen dat de telefoon bij levering in orde was en de consument het probleem veroorzaakt heeft. De bewijslast ligt dus voortaan bij de verkoper en niet bij de consument.Het is de bedoeling dat de Autoriteit Consument & Markt (ACM) toezicht gaat houden op de naleving van de regels. , Bekijk de beste apps van de week

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here