NU.nl Wissel kleurenschemaWissel kleurenschema , Ga naar de inhoud Net binnen Algemeen Economie Sport Tech Media en Cultuur Achterklap Shop Voorpagina Net binnen Populair Meer Minder Wissel kleurenschemaWissel kleurenschema , Films en series Muziek Media Boek en cultuur Koningshuis , Voorpagina Net binnen Meest gelezen Oorlog in Oekraïne Binnenland Buitenland Algemeen Politiek Klimaat Video Podcast Weer Economie Geld Werk Ondernemen Brexit Auto Aandelen Verkeer Sport Voetbal Formule 1 Scorebord Spellen Tech Games Reviews Achtergrond Media en Cultuur Films en series Muziek Boek en cultuur Media Achterklap Koningshuis TV gids Overig Kind & Gezin Dieren Eten en drinken Gezondheid NUcheckt Opmerkelijk Thuis Vakantie Wetenschap Wonen Regio Alphen a/d Rijn Amersfoort Amsterdam Breda Den Haag Eindhoven Groningen Haarlem Leiden Zeeland Rotterdam Utrecht Zwolle Over NU.nl NUfolder NUshop Tickets , NU.nl heeft je steun nodig Je gebruikt een adblocker. Wij kunnen onze artikelen alleen gratis toegankelijk voor je maken dankzij advertenties. Wil je jouw adblocker voor ons pauzeren? Zo werkt het , Dinsdag 26 april 2022 | Het laatste nieuws het eerst op NU.nl , Kindertekening prinses Beatrix moet bij veiling 3.000 tot 5.000 euro opleveren 26 april 2022 13:46 26-04-22 13:46 Laatste update: een uur geleden Update: een uur geleden 19 NUjij-reacties reacties Delen via Whatsapp Delen via Facebook Delen via Twitter Delen via Linkedin Delen via email , Een reeks kindertekeningen gemaakt door een destijds achtjarige prinses Beatrix worden dinsdagavond geveild. De vijf tekeningen worden in één lijst aangeboden, samen met een portret van de prinses met haar zusjes en vader en moeder. Veilinghuis Van Spengen verwacht dat het werk tussen de 3.000 en 5.000 euro oplevert. Op de tekeningen is te zien hoe de prinses al op jonge leeftijd bezig was met de troon: op een van de tekeningen zijn prinsessen te zien in wijde jurken en met hoog opgestoken haar. Op een andere tekening zit een prinses op een paddenstoeltje, tegenover een groter getekende koningin met vleugeltjes.De andere drie tekeningen zijn van natuurlijke aard. Op de afbeeldingen zijn diverse paddenstoelen te zien en een vogel op een nestje. De tekeningen zijn ondertekend met de naam “Trix” of “Beatrix”.De tekeningen waren ooit in handen van de Deense koninklijke familie. Ze werden later geschonken aan de familie van de eigenaar die de afbeeldingen nu aanbiedt. De vijf tekeningen zijn samengevoegd in één lijst. De vijf tekeningen zijn samengevoegd in één lijst. Foto: Van Spengen , De vijf tekeningen zijn samengevoegd in één lijst. Foto: Van Spengen

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here