NU.nl Wissel kleurenschemaWissel kleurenschema , Ga naar de inhoud Net binnen Algemeen Economie Sport Tech Media en Cultuur Achterklap Shop Voorpagina Net binnen Populair Meer Minder Wissel kleurenschemaWissel kleurenschema , Films en series Muziek Media Boek en cultuur Koningshuis , Voorpagina Net binnen Meest gelezen Oorlog in Oekraïne Binnenland Buitenland Algemeen Politiek Klimaat Video Podcast Weer Economie Geld Werk Ondernemen Brexit Auto Aandelen Verkeer Sport Voetbal Formule 1 Scorebord Spellen Tech Games Reviews Achtergrond Media en Cultuur Films en series Muziek Boek en cultuur Media Achterklap Koningshuis TV gids Overig Kind & Gezin Dieren Eten en drinken Gezondheid NUcheckt Opmerkelijk Thuis Vakantie Wetenschap Wonen Regio Alphen a/d Rijn Amersfoort Amsterdam Breda Den Haag Eindhoven Groningen Haarlem Leiden Zeeland Rotterdam Utrecht Zwolle Over NU.nl NUfolder NUshop Tickets , NU.nl heeft je steun nodig Je gebruikt een adblocker. Wij kunnen onze artikelen alleen gratis toegankelijk voor je maken dankzij advertenties. Wil je jouw adblocker voor ons pauzeren? Zo werkt het , Dinsdag 26 april 2022 | Het laatste nieuws het eerst op NU.nl , Johnny de Mol stopt voorlopig met talkshow HLF8 na beschuldiging seksueel misbruik 26 april 2022 20:30 26-04-22 20:30 Laatste update: 3 minuten geleden Update: 3 minuten geleden 133 NUjij-reacties reacties Delen via Whatsapp Delen via Facebook Delen via Twitter Delen via Linkedin Delen via email , Johnny de Mol stopt voorlopig met zijn talkshow HLF8 omdat hij door een vrouw wordt beschuldigd van seksueel misbruik. In een verklaring ontkent De Mol dinsdag de beschuldigingen, maar zegt hij dat het hem en zijn redactie “onmogelijk wordt gemaakt” om het programma voort te zetten. “Gasten ontvangen om gezamenlijk een vrolijke en boeiende show te maken is voor mij nu even niet te doen. Het valt me heel zwaar”, aldus De Mol aan het einde van zijn aflevering dinsdag.Het is nog niet duidelijk of het programma HLF8 doorgaat. Daar wordt later meer over bekend. Bij eerdere afwezigheid van De Mol nam Hélène Hendriks de presentatie van de talkshow over. “Ik doe nu een stap opzij om aan mijn verdediging te werken in de hoop en verwachting dat de waarheid op tafel komt en ik gewoon weer verder kan met mijn werk.”De presentator zegt in zijn verklaring dat de beschuldiging deze week bij hem binnenkwam. Volgens De Telegraaf zou het incident zich enkele jaren geleden hebben voorgedaan. Een vrouw zou door De Mol zijn gedrogeerd met GHB en daarna in een hotel seksueel zijn misbruikt. Een stichting die zich bezighoudt met seksueel misbruik zou De Mol om opheldering hebben gevraagd, zegt zijn advocaat Peter Plasman tegen de krant. De Mol eerder beschuldigd van mishandeling De stichting wordt juridisch bijgestaan door Karim Aachboun, die ook al De Mols’ ex Shima Kaes bijstaat. Kaes deed in 2020 aangifte tegen De Mol van mishandeling en poging tot doodslag.Eerder deze maand lekten details van haar aangifte uit in een artikel in HP/De Tijd. Ook toen ontkende De Mol in een statement met klem de beschuldigingen. Kort daarna vroeg hij het Openbaar Ministerie (OM) om een strafrechtelijk onderzoek in te stellen om een einde te maken aan de beschuldigingen.Hij zag na het artikel van HP/De Tijd geen reden om zijn presentatiewerkzaamheden neer te leggen, maar doet dit nu alsnog na de nieuwe beschuldigingen. De Mol presenteert sinds september de talkshow HLF8 op SBS6. Dagelijks kijken zo’n 250.000 mensen het programma. , NUshop , NUshop

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here