NU.nl Wissel kleurenschemaWissel kleurenschema , Ga naar de inhoud Net binnen Algemeen Economie Sport Tech Media en Cultuur Achterklap Shop Voorpagina Net binnen Populair Meer Minder Wissel kleurenschemaWissel kleurenschema , Games Reviews , Voorpagina Net binnen Meest gelezen Oorlog in Oekraïne Binnenland Buitenland Algemeen Politiek Klimaat Video Podcast Weer Economie Geld Werk Ondernemen Brexit Auto Aandelen Verkeer Sport Voetbal Formule 1 Scorebord Spellen Tech Games Reviews Achtergrond Media en Cultuur Films en series Muziek Boek en cultuur Media Achterklap Koningshuis TV gids Overig Kind & Gezin Dieren Eten en drinken Gezondheid NUcheckt Opmerkelijk Thuis Vakantie Wetenschap Wonen Regio Alphen a/d Rijn Amersfoort Amsterdam Breda Den Haag Eindhoven Groningen Haarlem Leiden Zeeland Rotterdam Utrecht Zwolle Over NU.nl NUfolder NUshop Tickets , NU.nl heeft je steun nodig Je gebruikt een adblocker. Wij kunnen onze artikelen alleen gratis toegankelijk voor je maken dankzij advertenties. Wil je jouw adblocker voor ons pauzeren? Zo werkt het , Maandag 25 april 2022 | Het laatste nieuws het eerst op NU.nl , Ruimtetoeristen na een week vertraging veilig teruggekeerd op aarde 25 april 2022 19:06 25-04-22 19:06 Laatste update: 56 minuten geleden Update: 56 minuten geleden 96 NUjij-reacties reacties Delen via Whatsapp Delen via Facebook Delen via Twitter Delen via Linkedin Delen via email , Vier ruimtetoeristen die met de eerste privémissie naar het internationale ruimtestation ISS zijn gegaan, zijn maandag veilig teruggekeerd op aarde. De terugreis werd met enkele dagen uitgesteld vanwege slecht weer. De ruimtetoeristen landden rond 19.06 uur Nederlandse tijd met een capsule aan parachutes in de Atlantische Oceaan voor de kust van Florida. De eerste inzittende zette om 19.52 uur de eerste stappen buiten de capsule.De missie werd geleid door Michael López-Alegría, een voormalig NASA-astronaut die vier keer eerder in de ruimte was geweest. Hij is nu vicepresident van Axiom Space, een commercieel bedrijf dat ruimtereizen aanbiedt aan toeristen. Dit was de eerste missie.Naast López-Alegría waren de Canadese investeerder Mark Pathy, de Amerikaanse vastgoedinvesteerder Larry Connor en de Israëliër Eytan Stibbe aan boord. Stibbe was een piloot van de Israëlische luchtmacht en heeft Nederlandse wortels: zijn ouders woonden tot 1953 in Nederland.Op 8 april vertrok het viertal, dat daarvoor al honderden uren training had gehad. Het was de bedoeling dat de missie tien dagen zou duren. De toeristen werkten aan boord van het ISS aan wetenschappelijke experimenten.Vanwege het uitstel kregen de mannen wel “wat meer tijd om het bijzondere uitzicht op de blauwe planeet tot zich te nemen”, schrijft Axiom. Het bedrijf werkte samen met SpaceX en NASA om de missie tot een goed einde te brengen. Welke kosten met de reis zijn gemoeid, is niet bekendgemaakt. , Bekijk de beste apps van de week

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here